Tânără de 18 ani din Suceava, salvată miraculos de neurochirurgii ieşeni

  • O tânără de 18 ani din Suceava a fost salvată miraculos de neurochirurgii de la Spitalul Clinic de Urgenţă „Prof. Dr. N. Oblu” Iaşi în ziua ei de nume.
  • Tânăra a fost diagnosticată cu o tumoră la nivelul creierului mic.
  • Presiunea în creier era foarte mare, iar viaţa ei era în pericol.
568 afișări
Imaginea articolului Tânără de 18 ani din Suceava, salvată miraculos de neurochirurgii ieşeni

Tânără de 18 ani din Suceava, salvată miraculos de neurochirurgii ieşeni

Echipa de neurochirurgi de la Iaşi a decis să intervină chirurgical. Operaţia a fost dificilă, dar medicii au reuşit să îndepărteze tumora în totalitate.

“Un copil care îşi doreşte o carieră de fizician a fost diagnosticat cu o tumoră la nivelul creierului mic. Din păcate, nu am putut să-i facem ventriculostomie endoscopică, adică o cale anatomică de deblocare a lichidului cefalorahidian, datorită faptului că spaţiul era atât de comprimat încât nu permitea introducerea unui endoscop de 4 mm diametru. Împreună cu echipa medicală pe care o coordonez ne considerăm nişte oameni normali care facem ceea ce trebuie să facă un medic. Pentru asta ne-am educat, pentru asta am fost educaţi, pentru asta ne educăm în continuare şi ne vom educa până nu vom mai putea ţine bisturiul în mână. Obligaţia noastră morală faţă de semenii noştri, faţă de această ţară, este să dăm înapoi ceea ce societatea ne-a putut oferi. Adică ne-a oferit un sistem de învăţământ în care să ne educăm, ne-a oferit posibilitatea să ne practicăm meseria aşa cum ne dorim, să avem toate dotările necesare şi cred că este normal şi firesc să se întâmple lucrul acesta. A fost o săptămână lungă pentru noi, pentru că fiecare caz l-am tratat cu toată seriozitatea, cu toată responsabilitatea şi am depus eforturi, atât fizice, cât şi psihice, ca lucrurile să meargă aşa cum trebuie”, declară Conf. Univ. Dr. Lucian Eva, managerul Spitalului Clinic de Urgenţă „Prof. Dr. N. Oblu” Iaşi: https://fb.watch/oJhhn6XJTa/

Medicii au operat tânăra: „S-a reuşit o rezecţie maximală a acestei tumori, microscopic totală a acestei tumori, cu o evoluţie foarte bună postoperatorie. Aşteptăm rezultatul anatomopatologic şi în funcţie de asta va urma sau nu tratamentul adjuvant, adică oncologic”.

Andreea se află acum în recuperare şi îşi revine treptat.

“Încep să mănânc din nou. Îmi revin. Greu. Nu ştiu. Nu mă aşteptam să fie o problemă atât de mare. Eu ştiam că am probleme de mult timp şi nu aveam echilibru şi îmi tremura mâna, dar nu ştiam că am această problemă, atât de gravă”, declară fata.

Andreea şi-a refăcut planurile pentru viitor. Cu o determinare sporită şi o nouă apreciere pentru viaţă, tânăra îşi doreşte să devină fizician şi să exploreze misterele universului. Visul ei este să urmeze studii de fizică la o universitate de prestigiu, iar prima provocare pe care o are în faţă este examenul de bacalaureat.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
tânără,
operaţie,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici