Terapie nouă aprobată în Europa pentru cancerul hepatic avansat

Comisia Europeană a dat undă verde asocierii dintre durvalumab şi tremelimumab, ca tratament de primă linie.

2105 afișări
Imaginea articolului Terapie nouă aprobată în Europa pentru cancerul hepatic avansat

Terapie nouă aprobată în Europa pentru cancerul hepatic avansat

Pentru pacienţii cu cancer hepatic avansat, o nouă terapie a ieşit pe piaţă. Comisia Europeană a aprobat de fapt combinaţia de imunoterapie de durvalumab şi o singură doză de tremelimumab ca tratament primar: o decizie care vine la aproximativ două luni de la avizul pozitiv al Comitetului pentru medicamente de uz uman al EMA, pe baza rezultatelor pozitive reieşite din studiul HIMALAYA, publicat în New England Journal of Medicine Evidence.

„Rezultatele studiului HIMALAYA, folosind o abordare inovatoare de „amorsare imună” cu o singură doză de tremelimumab urmată de monoterapie cu durvalumab oferă un adjuvant important în tratamentul de primă linie al cancerului hepatic avansat”, spune Lorenza Rimassa, profesor asociat de oncologie medicală. la Universitatea Humanitas, IRCCS Humanitas Research Hospital din Rozzano (Milano).

HIMALAYA a înrolat peste 1300 de pacienţi şi este unul dintre cele mai mari studii de fază 3 efectuate în cancerul hepatic avansat, cu cea mai lungă urmărire pe termen lung prezentată până în prezent. „Noul regim STRIDE, bazat pe combinaţia a două medicamente pentru imunoterapie, durvalumab plus tremelimumab, a arătat o creştere semnificativă clinic şi statistic în comparaţie cu sorafenib, un standard de îngrijire la iniţierea studiului. Rata de răspuns a fost, de asemenea, mai mare cu durvalumab plus tremelimumab”.

Cancerul la ficat este în creştere în Europa

Cancerul hepatic este a treia cauză de deces prin cancer şi al şaselea cel mai frecvent diagnosticat cancer din lume. Aproximativ 87.000 de europeni au fost diagnosticaţi cu cancer la ficat în 2020, iar 51% aveau un stadiu avansat la momentul diagnosticării.

Ratele cancerului hepatic continuă să crească rapid, cu o creştere cu 70% a mortalităţii cauzate de cancerul hepatic în Europa din 1990 până în 2019.

„Ratele cancerului hepatic din Europa sunt în creştere constantă în toate ţările”, conchide Dave Fredrickson, Executive Vice President Oncology Business Unit , AstraZeneca „Aprobarea durvalumabului şi tremelimumabului oferă noi regimuri de imunoterapie atât de necesare, care ar putea aduce beneficii vieţii pacienţilor europeni cu cancer hepatic avansat”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici