Un spital nou va fi construit în oraşul Tecuci. Va costa peste 170 de milioane de lei

  • Un spital nou va fi construit în oraşul Tecuci, valoarea totală a investiţiei fiind de 172 de milioane de lei.
  • Clădirea va avea trei etaje, peste 100 de paturi şi dotări moderne, inclusiv un heliport.
202 afișări
Imaginea articolului Un spital nou va fi construit în oraşul Tecuci. Va costa peste 170 de milioane de lei

Sursă foto: Facebook/Costel Fotea

Autorităţile judeţene au semnat joi contractul de proiectare şi realizare ale lucrărilor pentru noul spital de la Tecuci. Potrivit acestora, valoarea totală a investiţiei este de 172,5 milioane de lei. Valoarea contractului semnat joi este de 108 milioane de lei diferenţa fiind reprezentată de echipamentele medicale care urmează să fie achiziţionate.

Noul spital va fi construit de o asociere de firme cu fonduri din bugetul judeţean şi va deservi peste 100.000 de oameni din centrul şi nordul judeţului Galaţi.

„Este o investiţie istorică pentru Tecuci şi pentru aproximativ 120.000 de oameni din centrul şi nordul judeţului, în condiţiile în care Spitalul Judeţean Galaţi se află la 80 de km depărtare. Noul spital va avea spaţii moderne şi dotări de ultimă generaţie, astfel încât pacienţii să fie trataţi în cele mai bune condiţii. Mai mult, suprafaţa desfăşurată va fi de 10.000 mp, adică dublu faţă de actualul spaţiu în care funcţionează secţiile care vor fi mutate în clădirea nouă”, a declarat Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi.

Saloanele vor avea doar câte două paturi, cu grup sanitar propriu, iar pe fiecare etaj va exista câte o rezervă cu un singur pat. Totodată, fiecare secţie va avea câte un salon izolator.

În spital vor fi 105 paturi, din care 10 pentru secţia ATI. De asemenea, vor fi amenajate patru săli moderne de operaţii. În plus, pe acoperişul clădirii va fi construit un heliport pentru elicopterul SMURD.

Noul spital va înlocui vechea unitate medicală. Clădirea principală a Spitalului Municipal Anton Cincu din Tecuci are aproape 120 de ani vechime şi saloane cu şase şi cu opt paturi. Unitatea medicală nu mai corespunde normelor actuale.

„Un nou spital este un vis care devine realitate. Pentru mine este o bucurie. Nu credeam că voi profesa vreodată într-un spital nou, dotat la standarde moderne. Singura soluţie ar fi fost să plec din oraşul Tecuci. Actualul spital nu arată deloc bine. Este vechi, este într-o clădire de 120 de ani. Am avut mulţi pacienţi care au avut o problemă să intre în Spitalul din Tecuci, din cauza clădirilor vechi”, a explicat Claudiu Zară, directorul medical al spitalului din Tecuci.

Investiţia anunţată joi, de aproximativ 35 de miloane de euro, aproape se va dubla deoarece autorităţile vor să modernizeze şi pavilioanele vechiului spital din Tecuci. La final, investiţia totală va trece de 60 de milioane de euro.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici