Vaccinul booster COVID-19 pentru copii de la Moderna a primit autorizaţie în SUA

Moderna primeşte autorizaţia autorităţilor americane pentru vaccinul booster bivalent COVID-19 ce vizează Omicron, la copii şi adolescenţi cu vârsta între 6 şi 17 ani.

104 afișări
Imaginea articolului Vaccinul booster COVID-19  pentru copii de la Moderna a primit autorizaţie în SUA

Moderna, o companie de biotehnologie care dezvoltă medicamente şi vaccinuri inovatoare pe bază de ARN mesager, a anunţat că a primit autorizaţia de utilizare în regim de urgenţă din partea Administraţiei pentru Alimente şi Medicamente (FDA) din S.U.A. pentru vaccinul COVID-19 ARNm -1273.222. Este vorba despre un booster bivalent ce ţinteşte subvariantele Omicron BA.4/BA.5, la copii şi adolescenţi cu vârsta cuprinsă între 6 şi 17 ani.

Autorizaţiile se bazează pe administrarea unei doze de rapel de 25 μg la copii cu vârsta cuprinsă între 6 şi 11 ani şi a unei doze de rapel de 50 μg la adolescenţi cu vârsta între 12 şi 17 ani, fiecare dintre acestea după finalizarea schemei de vaccinare primară cu oricare dintre vaccinurile COVID-19 autorizate sau după o doză de rapel anterioară.

Luna trecută, vaccinul ARNm-1273.222, care ţinteşte subvariantele Omicron BA.4/BA.5, a primit autorizaţie din partea FDA pentru adulţii cu vârsta de peste 18 ani. Cererea de autorizare în regim de urgenţă la copii şi adolescenţi se bazează pe datele clinice privind dozele booster pentru versiunea iniţială a vaccinului creat de Moderna.

În prezent, Moderna încearcă să finalizeze dosarul de utilizare privind utilizarea vaccinului la copiii cu vârsta de la 6 luni până la 5 ani.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici