Vârsta la care abilităţile cognitive ale omului ating apogeul. Studiul s-a întins pe o perioadă de 125 de ani

  • Creierul ajunge la apogeu la 35 de ani
  • Au fost analizate 24.000 de meciuri de şah
  • Studiul a fost publicat în Proceedings of the National Academy of Sciences
2259 afișări
Imaginea articolului Vârsta la care abilităţile cognitive ale omului ating apogeul. Studiul s-a întins pe o perioadă de 125 de ani

Dacă nu te-ai apucat de şah de mic, nu e prea târziu. Un trio de cercetători din Paris, München şi Rotterdam a găsit dovezi care sugerează că abilităţile cognitive ale omului ating apogeul la 35 de ani.

Studiul lor s-a întins pe o perioadă de 125 de ani şi a analizat performanţele a peste 4000 de jucători de şah, dintre care 20 au fost campioni mondiali. Au făcut acest lucru urmărind 24.000 de meciuri profesionale, comparând mişcările de şah făcute de fiecare jucător, cu mişcările optime sugerate de un motor computerizat de şah, pe parcursul carierei lor.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici