VIDEO 3D. Cum arată plămânii unul bolnav de Covid-19. Noul coronavirus poate distruge mare parte din aceste organe

  • Cum arată plămânii unui bolnav de coronavirus? Un medic american a realizat o animaţie 3D.
  • “Spre deosebire de pneumonia comună şi gripă, COVID-19 duce la o afectare extinsă a plămânului.” – Dr. Keith Mortimer.
  • În Statele Unite, numărul celor care au murit de pe urma infecţiei cu noul tip de coronavirus a ajuns la 785.
7151 afișări
Imaginea articolului VIDEO 3D. Cum arată plămânii unul bolnav de Covid-19. Noul coronavirus poate distruge mare parte din aceste organe

Foto: George Washington University Hospital

Infecţia cu noul tip de coronavirus îţi pune la grea încercare plămânii, atrage atenţia un medic de la spitalul universitar George Washington, din capitala americană. Spre deosebire de penumonia comună şi gripă, COVID-19 poate distruge o mare parte din plămân, se vede asta într-o animaţie 3D pe care doctorul american a realizat-o. Pentru experiment, el s-a folosit de un caz real, pe care l-a avut sub tratament.

 “Pacientul, de aproximativ 60 de ani, a avut iniţial febră şi tuse neproductivă, ca mulţi alţii. Problemele respiratorii au progresat însă rapid, până în punctul în care a avut nevoie de intubare şi ventilare mecanică”,  a povestit medicul Keith Mortman.

Medicul spune că a făcut acest experiment pentru că a vrut ca tot mai mulţi oameni să conştientizeze pericolul la care se expun atunci când nu respectă măsurile de autoizolare sau carantină.

“E alarmant să vezi asta pentru că, spre deosebire de pneumonia comună care poate afecta doar o mică părticică a plămânului, spre deosebire de gripă obişnuită, ce vedem aici este o vătămare extinsă şi difuză a plămânului. (…) Vreau ca ei să vadă şi să înţeleagă cu adevărat  severitatea bolii şi cât de mult îţi poate afecta plămânii, poate atunci oamenii se vor gândi de două ori înainte să ţină petreceri acasă ori să umble pe afară în grupuri mari.”…spune doctorul.  

În Statele Unite, numărul celor care au murit de pe urma infecţiei cu noul tip de coronavirus a ajuns la 785, iar cel al îmbolnăvirilor a depăşit 55.000. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici