1 iunie, Ziua Copilului. De ce se sărbătoreşte astăzi şi cum se pot distra cei mici

  • Ziua internaţională pentru protejarea copilului este marcată în 50 de ţări din lume pe 1 iunie
  • Prima aniversare a fost în 1950, fiind hotărâtă în luna noiembrie a anului anterior, de Federaţia Democratică Internaţională a Femeilor, la Moscova
2009 afișări
Imaginea articolului 1 iunie, Ziua Copilului. De ce se sărbătoreşte astăzi şi cum se pot distra cei mici

1 iunie, Ziua Copilului. De ce se sărbătoreşte astăzi şi care este semnificaţia acesteia

Ziua internaţională pentru protejarea copilului este marcată în 50 de ţări din lume pe 1 iunie. Prima aniversare a fost în 1950, fiind hotărâtă în luna noiembrie a anului anterior, de Federaţia Democratică Internaţională a Femeilor, la Moscova.

În unele ţări Ziua Copilului este sărbătorită la alte date, ONU recomandând aniversarea pe 20 noiembrie. În realitate, nu este lună din an să nu exite o ţară în care se marchează Ziua copilului în mod oficial.

În Congo şi Camerun, pe 25 decembrie, în lumea arabă, Franţa, Grecia sau Suedia, pe 20 noiembrie, în Australia, în a patra miercuri din octombrie, în Nepal, Austria şi Germania, în 14 şi 20 septembrie, în Uruguay, în prima duminică din august, în Indonezia, pe 23 iulie, în Statele Unite, pe 9 iunie, în 2019 şi pe 14 în 2020, în Marea Britanie, pe 23 mai, în 2019 şi pe 10, în 2020, în Turcia, pe 23 aprilie, şi aşa mai departe, până în Bahamas, unde Ziua Copilului este prima zi de vineri din ianuarie.

Dacă anii trecuţi copiii puteau participa la spectacole şi alte evenimente organizate special de ziua lor, acum posibilităţile de distracţie sunt limitate.
 

 

Cum îşi pot sărbători copiii ziua, de 1 iunie?




Una dintre variante o reprezintă parcurile, unde cei mici se pot plimba cu bicicleta, rolele, trotineta. Toate parcurile din ţară au fost redeschise, însă nu şi locurile de joacă.

Pe 1 iunie se redeschide unul dintre cele mai renumite muzee din ţară: Muzeul Antipa. Pe pagina oficială, vizitatorii sunt anunţaţi vor fi trebui respectate toate măsurile de siguranţă impuse în timpul pandemiei.

Tot pe 1 iunie devine liber accesul în afara oraşului, aşa încât părinţii care au timp liber îi pot delecta pe cei mici cu o excursie la iarbă verde, la munte sau chiar la mare.

O altă variantă de divertisment ar fi spectacolele online difuzate de teatre. Dacă, înainte de pandemie, piesele de teatru pentru cei mici puteau fi urmărite doar din sală, acum acestea pot fi vizionate de absolut oricine are o conexiune la internet.

Ziua Copilului. Iată oferta celor mai renumite teatre pentru copii



La Teatrul Ţăndărică din Capitală spectacolele sunt transmite în direct pe pagina de Facebook. Acestea vor putea fi vizionate timp de 90 de minute începând cu ora programată. Atunci când este nevoie, din motive de calitate a înregistrărilor şi în măsura în care este posibil, programul publicat poate suferi modificări. Modificările de program vor fi anunţate în timp util, au anunţat reprezentanţii teatrului. De ziua copiilor, teatrul a programat spectacolele „Răţuşca cea urâtă", de la ora 10.00 şi „Crăiasa zapezii", de la ora 18.00.

Teatrul „Ion Creangă". Pe pagina FB.com/TeatrulIonCreanga vor putea fi urmărite spectacole realizate de teatre din Rusia (Teatrul Ceh), Italia (Teatrul Principio Attivo), Argentina (Circul Mandragora) - sau din programul artistilor din Cluj-Napoca (MiniReactor). Toate înregistrările vor putea fi accesate timp de 24 de ore de la publicare.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici