11 turişti, între care şapte copii, s-au rătăcit pe traseul montan spre Vârful Rarău

Unsprezece turişti, între care şapte copii, care s-au rătăcit miercuri seară pe traseul montan dintre Vârful Rarău şi municipiul Câmpulung Moldovenesc, au fost salvaţi de echipele de intervenţie ale Salvamont şi ale ISU Suceava, fiind duşi în siguranţă în tabăra unde erau cazaţi din Câmpulung Moldovenesc.

133 afișări
Imaginea articolului 11 turişti, între care şapte copii, s-au rătăcit pe traseul montan spre Vârful Rarău

11 turişti între care şapte copii, izolaţi pe traseul montan spre Vârful Rarău (Imagine: Andrei Michailov/Mediafax Foto)

Şeful Salvamont Câmpulung Moldovenesc, Voicu Raia, a declarat corespondentului MEDIAFAX că cei 11 turişti, între care şapte copii, sunt cazaţi într-o tabără din Câmpulung Moldovenesc şi au urcat miercuri după-amiază pe Vârful Rarău.

După ce au ajuns pe Rarău, a început să plouă, astfel că nivelul unui curs de apă a crescut ceea ce a făcut coborârea dificilă.

Grupul de turişti a anunţat autorităţile despre situaţia în care se află, mai multe echipe de intervenţie deplasându-se în zonă pentru a-i salva.

Potrivit lui Raia, salvamontiştii au identificat zona în care se aflau cei 11 turişti, după care i-au preluat şi i-au dus pe un traseu mai greu de parcurs, pe o distanţă de 200 de metri.

El a precizat că dacă, imediat după ploaie, turiştii anunţau Serviciul Salvamont Câmpulung Moldovenesc că se află pe Masivul Rarău, puteau fi duşi pe un traseu mult mai uşor de parcurs şi care ducea direct spre tabăra unde sunt cazaţi, întrucât se află la o distanţă de doi-trei kilometri depărtare de zona unde s-a petrecut incidentul.

Ulterior, aceştia au fost duşi cu sprijinul echipelor din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Suceava în tabăra unde erau cazaţi.

"Toţi sunt în regulă. Nu au niciun fel de sechele", a spus Voicu Raia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici