13 persoane din Iaşi au fost diagnosticate cu varianta Delta. Medic: „Revin cu îndemnul către populaţie de a continua vaccinarea”

  • Un număr de 13 pacienţi diagnosticaţi cu COVID-19, tulpina Delta, sunt internaţi în prezent la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi.
  • Patru dintre aceştia, care au forme severe, se află internaţi la Terapie Intensivă.
871 afișări
Imaginea articolului 13 persoane din Iaşi au fost diagnosticate cu varianta Delta. Medic: „Revin cu îndemnul către populaţie de a continua vaccinarea”

„Se constată o creştere lentă, dar constantă, a pacienţilor cu tulpina Delta. Îngrijim nouă pacienţi cu forme medii, cu potenţial de a dezvolta forme severe, iar alţi patru au forme severe. Revin cu îndemnul către populaţie de a continua vaccinarea. Aceasta e singura noastră modalitate de a lupta contra pandemiei şi de a trece peste această perioadă”, a declarat managerul Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi, medicul Florin Roşu.

În acest context, Prefectura Iaşi a anunţat, luni, că în această săptămână vor fi organizate mai multe centre mobile de vaccinare pe raza municipiului. Vaccinarea se va face fără programare.

În unităţile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19, la nivel naţional, este de 316, potrivit ultimei raportări. Dintre acestea, 38 de persoane sunt internate la ATI.

CITEŞTE ŞI: ANALIZĂ. Restricţiile antipandemie se întăresc în lume în faţa valului 4. România se relaxează. Este nevoie de obligativitatea vaccinului?

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici