18 persoane din Topliţa, evacuate după ce mai multe case şi gospodării au fost inundate

18 persoane din municipiul Topliţa au fost evacuate, în noaptea de miercuri spre joi, după ce aproximativ 50 de case şi 150 de gospodării au fost inundate, iar un drum naţional a fost blocat temporar, în urma ploilor torenţiale.

55 afișări
Imaginea articolului 18 persoane din Topliţa, evacuate după ce mai multe case şi gospodării au fost inundate

18 persoane din Topliţa, evacuate după ce mai multe case şi gospodării au fost inundate (Imagine: Cristiana Sabau/Mediafax Foto)

La Topliţa a plouat timp de două ore şi a căzut grindină de mărimea unei nuci, torentele formate pe versanţi inundând mai multe cartiere din municipiu.

Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Harghita, 18 persoane, între care zece copii, au fost evacuate de pompieri cu barca pneumatică, după ce apa a intrat în 49 de case şi a inundat 150 de gospodării, pivniţe, subsoluri şi fântâni.

De asemenea, circulaţia rutieră pe DN 12, la intrarea în Topliţa dinspre Miercurea Ciuc, a fost blocată timp de două ore, apa adunată pe carosabil atingând în unele zone un metru.

Pe DN 15, la ieşirea din Topliţa către Borsec, traficul a fost îngreunat, din cauza apei de 30 de centimetri şi a aluviunilor.

Reprezentanţii ISU Harghita au precizat că DN 12 a fost avariat pe o lungime de 400 de metri, iar DN 15 pe o porţiune de 200 de metri.

Zeci de pompieri militari de la ISU Harghita şi de la Garda Topliţa, un echipaj de jandarmi şi voluntarii de la serviciul de urgenţă din localitate au intervenit pentru a evacua localnicii din casele inundate. Unii dintre localnici au refuzat să-şi părăsească locuinţele.

În cursul zilei de joi, pompierii vor acţiona pentru scoaterea apei din casele şi gospodăriile inundate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici