21 de şoferi, amendaţi în Bucureşti pentru că au parcat pe locuri pentru persoane cu dizabilităţi

Poliţiştii locali din Capitală au amendat 21 de şoferi care au parcat pe locuri pentru persoane cu dizabilităţi.

927 afișări
Imaginea articolului 21 de şoferi, amendaţi în Bucureşti pentru că au parcat pe locuri pentru persoane cu dizabilităţi

În urma unei acţiuni desfăşurate pentru descurajarea şoferilor care ocupă abuziv locurile de parcare destinate exclusiv persoanelor cu handicap, poliţiştii locali din Capitală au aplicat amenzi de 22.000 de lei.

Au fost depistaţi 21 de şoferi „care, în loc să folosească parcările publice, au preferat să-şi lase maşinile pe locurile de parcare destinate persoanelor cu nevoi speciale”.

Acţiunile poliţiştilor locali au vizat, mai ales, parcările din zona Palatului de Justiţie, a Tribunalului Bucureşti, str. Ion Brezoianu sau sediul Direcţiei Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor din Şoseaua Pipera.

„Reamintim că, potrivit art. 100 alin. 1 lit. G din Legea 448/2006 privind protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap <parcarea altor mijloace de transport pe locurile de parcare adaptate, rezervate şi semnalizate prin semn internaţional pentru persoane cu handicap constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 2.000 lei la 10.000 lei şi ridicarea mijlocului de transport de pe locul de parcare respectiv>”, susţin poliţiştii locali.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici