50.000 de câini fără stăpân pe străzile Bucureştiului. Situaţia din Iaşi, Oradea, Craiova, Timişoara

Câinii maidanezi au pus stăpânire pe marile oraşe. La Bucureşti, Iaşi, Timişoara, Braşov sau Craiova străzile au devenit locul în care îşi fac veacul haite de câini fără stăpân. Numai în Bucureşti, potrivit celor mai optimiste statistici, pe străzi sunt 50.000 de comunitari. Anul trecut, peste 10.000 de bucureşteni muşcaţi de maidanezi au ajuns la Spitalului Matei Balş pentru tratament antirabic. Ultima victimă a maidanezilor a fost o femeie de 49 de ani sfâşiată şi mutilată chiar pe domeniul public.

167 afișări
Imaginea articolului 50.000 de câini fără stăpân pe străzile Bucureştiului. Situaţia din Iaşi, Oradea, Craiova, Timişoara

50.000 de câini fără stăpân pe străzile Bucureştiului. Situaţia din Iaşi, Oradea, Craiova, Timişoara (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Directorul ASPA, Robert Antonio Lorentz, spune că adăposturile municipalităţii sunt pline ochi de câini comunitari. La adăpostul din Theodor Palady sunt doar 14 locuri iar la cel din Mihăileşti încap doar 226.

"Am închiriat un adăpost în Fundulea. Aici vor fi cazaţi pe viaţă 20.000 de câini comunitari. Chiria este de 8.000 de euro pe lună. Între 200.000 şi 300.000 de euro mai costă cuştile mobile în care stau animalele. Amenajarea adăpostului de la Mihăileşti va costa aproximativ un milion de euro. După amenajare numărul câinilor ce vor putea fi adăpostiţi va creşte la 2.000" a mai explicat directorul ASPA, Robert Antonio Lorentz.

Citeşte mai multe despre situaţia câinilor fără stăpân pe www.gandul.info

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici