A fost găsită cauza incendiului în care au murit 11 animale ale circului Globus ar fi pornit de la un calorifer defect / Directorul circului Globus, demis de primarul Capitalei

Cercetările pompierilor au arătat că focul ar fi pornit de la o defecţiune la un calorifer electric folosit de paznici pentru încălzire, au precizat reprezentanţii ISU Bucureşti-Ilfov pentru MEDIAFAX. UPDATE: Directorul circului Globus, Victor Coman, a fost demis de primarul Capitalei.

1415 afișări
Imaginea articolului A fost găsită cauza incendiului în care au murit 11 animale ale circului Globus ar fi pornit de la un calorifer defect / Directorul circului Globus, demis de primarul Capitalei

Incendiul în care au murit 11 animale ale circului Globus ar fi pornit de la un calorifer defect

În încăperea în care stăteau paznicii erau folosite mai multe calorifere electrice pentru încălzire, în noaptea de miercuri spre joi unul dintre acestea defectându-se.

11 animale, printre care şi doi tigri, au murit joi dimineaţă într-un incendiu izbucnit la o clădire aparţinând circului, de pe Şoseaua Petricani.

Directorul circului Globus, Victor Coman, a fost demis de primarul Capitalei, Gabriela Firea, după ce joi dimineaţa a avut loc un incendiu la un adăpost al instituţiei în urma căruia au murit 11 animale.

"Nu putem sută la sută să imputăm unei persoane pentru că a izbucnit un incendiu, se poate întâmpla oriunde. Dar orice manager de instituţie trebuie să înţeleagă faptul că, dincolo de activitatea de creaţie, are în responsabilitate şi activitatea de organizare şi de manageriere a instituţiei pe care o reprezintă. Prin urmare, domnul manager al Circului Globus a fost demis astăzi (n.r. vineri) din cauza faptului că ieri am avut o situaţie foarte grea cu anumite animale care, chiar dacă nu mai erau băgate în spectacolele circului, se numeau animale "pensionate", trebuiau să beneficieze de grija conducerii circului de stat şi să beneficieze de adăposturi corespunzătoare, atât ele cât şi îngrijitorii", a declarat Gabriela Firea.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici