A plouat cu sancţiuni, după incidentele de la meciul FC Dinamo-CSA Steaua

10 infracţiuni şi 75 de contravenţii au fost constatate în urma partidei FC Dinamo-CSA Steaua din Liga a II-a de fotbal.

418 afișări
Imaginea articolului A plouat cu sancţiuni, după incidentele de la meciul FC Dinamo-CSA Steaua

A plouat cu sancţiuni, după incidentele de la meciul FC Dinamo-CSA Steaua

Direcţia Generală de Jandarmi a Municipiului Bucureşti a anunţat că în urma partidei FC Dinamo-CSA Steaua au fost întocmite 10 acte de constatare pentru sesizarea organelor de urmărire penală privind săvârşirea unor infracţiuni şi au fost identificaţi 19 autori.

Este vorba despre opt acte de constatare conform prevederilor Legii nr. 126/1995 privind regimul materiilor explozive, cu modificările şi completările ulterioare, un act de constatare conform prevederilor Legii nr. 4/2008 privind prevenirea şi combaterea violenţei cu ocazia competiţiilor şi a jocurilor sportive, cu modificările şi completările ulterioare şi încă un act de constatare pentru faptele de "ultraj", "distrugere" şi "tulburarea ordinii şi liniştii publice", acesta fiind înaintat către Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 2.

Jandarmii mai anunţă că în urma încălcărilor cadrului legal în vigoare, până în acest moment, au fost aplicate 75 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 125.050 lei.

Sunt 62 de sancţiuni contravenţionale pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 4/2008, privind prevenirea şi combaterea violenţei cu ocazia competiţiilor şi a jocurilor sportive, cu modificările şi completările ulterioare şi 13 sancţiuni contravenţionale pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, cu modificările şi completările ulterioare.

De asemenea, au fost aplicate 36 de sancţiuni contravenţionale complementare, constând în măsura interzicerii accesului la competiţiile sportive similare.

Incidentele au avut loc pe 9 septembrie, în timpul partidei FC Dinamo-CSA Steaua. Suporterii s-au bătut între ei şi cu jandarmii, au rupt scaune şi au aruncat cu obiecte către forţele de ordine.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici