Academia de Studii Economice din Bucureşti devine prima şi singura universitate din România acreditată AMBA (P)

617 afișări
Imaginea articolului Academia de Studii Economice din Bucureşti devine prima şi singura universitate din România acreditată AMBA (P)

Academia de Studii Economice din Bucureşti devine prima şi singura universitate din România acreditată AMBA (P)

Academiea de Studii Economice din Bucureşti (ASE) a primit oficial acreditarea din partea Association of MBAs (AMBA), cea mai importantă autoritate mondială în domeniul educaţiei post-universitare în afaceri, pentru programele MBA desfăşurate la Bucharest Business School (BBS).

După primirea acreditării AMBA, toţi actualii studenţi MBA şi absolvenţii MBA ai Academiei de Studii Economice din Bucureşti, de la BBS, sunt invitaţi să se alăture comunităţii globale a membrilor AMBA, formată din peste 60.000 de studenţi şi absolvenţi din peste 150 de ţări, pentru networking, “thought leadership”, dezvoltare profesională şi o varietate de beneficii.

Acreditarea din partea Asociaţiei MBA-urilor (AMBA) reprezintă cel mai înalt standard în învăţământul postuniversitar de afaceri. Criteriile sale riguroase de evaluare garantează că numai programele de cel mai înalt calibru, care demonstrează cele mai bune standarde în ceea ce priveşte predarea, programul de studii şi interacţiunea cu studenţii, obţin acreditarea Association of MBAs.

Membrii juriului de acreditare AMBA au lăudat reputaţia de vârf a Academiei de Studii Economice din Bucureşti la nivel naţional şi longevitatea celor două MBA-uri ale şcolii. Grupul de experţi internaşionali a menţionat, de asemenea, echipa de conducere dinamică a şcolii şi sprijinul puternic din partea rectorului universităţii, Profesor Nicolae Istudor şi a echipei de prorectori.  Alături de acestea, juriul a remarcat şi corpul profesoral dedicat şi pasionat al programelor MBA şi infrastructura pusă de ASE la dispoziţia şcolii de afaceri. De asemenea, comisia a apreciat în mod deosebit faptul că absolvenţii şi studenţii MBA ocupă poziţii prestigioase în companii, ceea ce demonstrează valoarea MBA-urilor şcolii şi capacitatea acestora de a fi un sprijin pentru elitele mediului de afaceri regional.

Prof. univ. dr. Nicolae Istudor, Rectorul ASE: „În anul în care sărbătoreşte 110 ani de la înfiinţarea prin Decret Regal la 6 aprilie 1913, timp în care a dobândit un real prestigiu naţional şi internaţional devenind un pol regional de educaţie şi de cercetare ştiinţifică avansată în domeniul ştiinţelor economice, administrative, juridice şi socioumane la nivelul Europei Centrale şi de Sud-Est, Academia de Studii Economice din Bucureşti continuă eforturile depuse constant pentru a oferi programe de studii şi de cercetare care să ofere soluţii inovative şi eficiente pentru dezvoltarea sustenabilă a societăţii, în contextul exigenţelor unei economii globale. Acreditarea AMBA a programelor de masterat de tip MBA, organizate de ASE prin facultatea Bucharest Business School, reprezintă cel mai înalt standard în învăţământul universitar de afaceri. Criteriile sale riguroase de evaluare garantează că numai programele de cel mai înalt calibru, care demonstrează cele mai bune standarde în ceea ce priveşte predarea, programul de studii şi interacţiunea cu studenţii, obţin această prestigioasă acreditare.”

Andrew Main Wilson, Director Executiv al Asociaţiei MBA-urilor şi al Asociaţiei Absolvenţilor de Afaceri (BGA) a declarat: "Aş dori să îi felicit pe toţi cei de la Academia de Studii Economice din Bucureşti - Bucharest Business School pentru această acreditare. Şcoala face o muncă incredibilă în crearea unor programe internaţionale de MBA - care creează oportunităţi fantastice pentru absolvenţii lor. Aştept cu nerăbdare să lucrez cu această şcoală foarte îndeaproape în viitor şi îi urez bun venit în familia AMBA, între cele mai bune 2% dintre şcolile de afaceri de la nivel global."

Vasile Alecsandru Strat, Decan al Bucharest Business School: “Obţinerea acreditării AMBA este un moment de referinţă pentru şcoala şi universitatea noastră şi de asememenea pentru întregul sistem de educaţie dedicat managerilor, profesioniştilor şi antreprenorilor, din România şi chiar din regiune. Este o recunoaştere la cel mai înalt nivel a activităţii întregii comunităţi BBS, studenţi, profesori, absolvenţi, echipă administrativă şi a colaborării excelente cu partenerii din Canada şi Franţa. De asemenea, plasarea programelor MBA ale ASE în rândul celor 300 de la nivel global este prima realizare majoră în drumul spre tripla acreditare internaţională (Triple Crown – AMBA, AACSB, EQUIS), pe care şi l-a asumat universitatea prin strategia coordonată de către rectorul nostru, domnul profesor universitar doctor Nicolae Istudor”

Acreditarea AMBA  aduce la un loc o reţea globală de 300 de programe MBA din şcoli de business care oferă cel mai înalt standard în domeniul aducaţiei dedicate managerilor, profesioniştilor şi antreprenorilor şi sunt în acelaşi timp în prima linie a inovaţiei la acest nivel educaţional.

Bucharest Business School a fost înfiinţată în 2014 ca facultate în cadrul Academiei de Studii Economice din Bucureşti şi coordonează cele două programe de Executive MBA, înfiinţate la începutul anilor ‘90, ambele cu dublă diplomă: Romanian-Canadian Executive MBA (www.canadian-mba.ro), în parteneriat cu UQAM Montreal din Canada şi Romanian-French INDE MBA (www.inde.ro), în parteneriat cu universitatea CNAM Paris, Franţa - ambele programe fiind acum acreditate de AMBA.  Pe lângă MBA-uri, Bucharest Business School oferă programe de Executive Education (masterclass-uri, workshop-uri de scurtă durată, certificate executive de scurtă durată şi cursuri personalizate pentru companii), fie independent, fie în parteneriat cu alte universităţi străine, arătând astfel, consistenţă şi coerenţă în urmărirea misiunii asumate, aceea "de a educa manageri şi profesionişti din Europa de Sud-Est prin combinarea celor mai noi tehnologii cu experienţa unor profesori distinşi şi practicieni de prestigiu". Perioade de aplicaţii este deschisă pentru ambele programe MBA şi reprezentanţii Bucharest Business School vor îndruma fiecare candidat pe parcursul procesului de înscriere. Anul acesta, ASE Bucureşti, sprijinită de Asociaţia Absolvenţilor şi Studenţilor BBS, oferă candidaţilor la programul Executive MBA Româno-Canadian burse şi discounturi de peste 41 000 Euro. Acestea 12 locuri speciale cu discount de 15% şi 3 locuri speciale cu burse de 33%.sunt disponibile pentru aplicaţiile complete, depuse până la 15 iunie. Toate informaţiile despre procesul de aplicaţie sunt disponibile pe pagina programului.

Aplică acum pe www.canadian-mba.ro/scholarships!

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici