Accesul turiştilor pe plaje după ora 17 este interzis până sâmbătă

Autorităţile au decis să interzică accesul turiştilor pe plajă, după ora 17, în staţiunile Olimp, Jupiter, Venus, Cap Aurora, Eforie Nord, Eforie Sud şi Mamaia, pentru lucrări de reabilitare în urma inundaţiilor.

4 afișări
Imaginea articolului Accesul turiştilor pe plaje după ora 17 este interzis până sâmbătă

Accesul turiştilor pe plaje după ora 17 este interzis până sâmbătă

"În aceste staţiuni plajele sunt deteriorate, şi s-a decis să se lucreze la reabilitarea lor între orele 17 şi 9 dimineaţa, în fiecare zi. În acest interval accesul turiştilor pe plajă este interzis până sâmbătă sau duminică, când estimăm că se vor încheia lucrările", a declarat, ministrul pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii, Comerţ, Turism şi Profesii Liberale, Ovidiu Silaghi.

El a adăugat că pentru refacerea plajelor sunt necesari 2.200 de metri cubi de nisip, cantitate care va fi adusă din Marea Neagră.

Ministrul a afirmat că nu ştie care este suma necesară pentru reabilitarea plajelor, dar a spus că banii sunt alocaţi de Ministerul Mediului.

Pe de altă parte, Direcţia Apelor Dobrogea Litoral (DADL) a anunţat că a refăcut deja plajele din staţiunile Venus, Cap Aurora, Jupiter şi Costineşti, afectate de inundaţiile de marţi, fiind în curs de reabilitare plajele de la Eforie Nord, Eforie Sud, Mangalia şi Olimp.

Începând de luni seară şi toată ziua de marţi, pe plajele din sudul litoralului au căzut precipitaţii de până la 139 litri pe metru pătrat. Şuvoaiele au săpat pe plaje ravene de până la 80 de centimetri adâncime şi cinci metri lăţime. Plajele cel mai grav afectate au fost cele din Venus (plaja Esplanada), Olimp, Costineşti şi Eforie Nord (plaja Steaua de Mare). De asemenea, au fost inundate plajele din staţiunile Jupiter, Cap Aurora, Eforie Sud şi Mangalia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici