Accident dramatic în Maramureş: Un copil de 4 ani a fost omorât de câinele unchiului său. Poliţiştii au deschis dosar penal pe numele bărbatului

Poliţiştii din Maramureş au deschis un dosar penal pe numele unui bărbat al cărui câine a omorât un copil de 4 ani şi jumătate, muşcându-l de gât. Copilul era în grija bunicilor, întrucât mama acestuia este plecată la muncă în străinătate, iar tatăl nu se afla acasă în momentul incidentului.

3696 afișări
Imaginea articolului Accident dramatic în Maramureş: Un copil de 4 ani a fost omorât de câinele unchiului său. Poliţiştii au deschis dosar penal pe numele bărbatului

Maramureş: Dosar penal după ce un copil a fost omorât de câinele unchiului său

Purtătorul de cuvânt al IPJ Maramureş, Florina Meteş, a declarat, marţi, corespondentului MEDIAFAX, că bărbatul şi-a adus câinele în ţară fără să anunţe Poliţia şi asociaţia chinologică.

”Luni după-amiază, poliţiştii din Sighetu Marmaţiei au fost sesizaţi cu privire la faptul că un copil de 4 ani şi jumătate a fost muşcat de un câine din rasa pitbull. Copilul se afla în curte şi a fost atacat de câine şi muşcat în zona gâtului şi a decedat, cadavrul fiind transportat la IML în vederea necropsiei. Câinele a fost adus în ţară de unchiul copilului în luna iulie şi nu era declarat la asociaţia chinologică şi nici la Poliţie. În cauză s-a deschis dosar penal pe numele unchiului copilului pentru ucidere din culpă, neluarea de către proprietarul câinelui a măsurilor de prevenire a atacului canin asupra unor persoane şi introducerea în ţară a raselor de câini de luptă şi atac”, a spus Meteş.

Potrivit acesteia, copilul era în grija bunicilor, întrucât mama acestuia era plecată la muncă în străinătate, iar tatăl nu se afla acasă în momentul incidentului.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici