Accident grav la Galaţi: Un bărbat a murit după ce a fost lovit pe trecerea de pietoni de o ambulanţă

Un bărbat a murit după ce a fost lovit, pe trecerea de pietoni, la Tecuci, de o ambulanţă cu pacient care circula fără semnale acustice şi luminoase pornite, deoarece starea de sănătate a bolnavului transportat nu impunea acest lucru.

1010 afișări
Imaginea articolului Accident grav la Galaţi: Un bărbat a murit după ce a fost lovit pe trecerea de pietoni de o ambulanţă

TAccident grav la Galaţi: Un bărbat a murit după ce a fost lovit pe trecerea de pietoni de o ambulanţă

Subcomisarul de Poliţie Iulian Unguru din cadrul Poliţiei Galaţi a declarat, vineri, corespondentului MEDIAFAX, că accidentul s-a produs joi seara, iar bărbatul accidentat pe trecerea de pietoni a fost dus de urgenţă la spital, unde apoi a decedat.

”Ambulanţa nu avea semnalele acustice şi luminoase pornite pentru că protocolul care se impune pe nivelul de gravitate al pacientului transportat nu impunea utilizarea acelor semnale. Pietonul avea 62 de ani”, a spus Iulian Unguru.

Ambulanţierul nu se afla sub influenţa băuturilor alcoolice.

Pietonul traversa o stradă din Tecuci pe trecerea de pietoni, iar ambulanţa se deplasa cu pacientul spre spital, potrivit sursei citate.

În acest caz, s-a întocmit dosar penal pentru ucidere din culpă, iar cercetările continuă pentru stabilirea exactă a împrejurărilor în care s-a produs evenimentul rutier.

Serviciul de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Galaţi a început o anchetă în acest caz, iar şoferul ambulanţei riscă să-şi piardă serviciul după acest eveniment, a declarat vineri, corespondentului MEDIAFAX, şeful acestei instituţii, dr. Mihai Polinschi.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici