ACCIDENT în Harghita: Două persoane au murit şi o alta a fost rănită grav după ce un tren a lovit o autoutilitară. Unul dintre morţi este copil. Două trenuri au fost blocate

Două persoane au murit, între care un copil, iar o alta a fost grav rănită, după ce autoutilitara în care se aflau şi care transporta vaci a fost lovită de un tren de persoane care circula între Miercurea Ciuc şi Mărăşeşti, răniţii fiind transportaţi la spital.

653 afișări
Imaginea articolului ACCIDENT în Harghita: Două persoane au murit şi o alta a fost rănită grav după ce un tren a lovit o autoutilitară. Unul dintre morţi este copil. Două trenuri au fost blocate

ACCIDENT în Harghita: Două persoane au murit şi o alta a fost rănită grav după ce un tren a lovit o autoutilitară (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Două trenuri, respectiv Regio 5314 Miercurea Ciuc - Mărăşeşti şi InterRegio 1750 Suceava - Braşov, sunt blocate din cauza accidentului produs marţi seară în Harghita, traficul feroviar urmând să fie reluat după încheierea cercetărilor efectuate de Poliţie şi Procuratură, informează CFR Călători.

"Echipe feroviare intervin pentru eliberarea linei de cale ferată", mai precizează reprezentanţii CFR Călători.

Potrivit sursei citate, accidentul s-a produs în jurul orei 18.00, între staţiile Miercurea Ciuc şi Siculeni, la o trecere la nivel cu calea ferată prevăzută cu indicator rutier Crucea Sf. Andrei, unde trenul Regio 5314, care circula pe ruta Mirecurea Ciuc - Mărăşeşti, a lovit o autoutilitară.

Potrivit şefului Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Harghita, colonelul Gheorghe Pop, în autocamionul lovit de tren se aflau trei persoane - şoferul în vârstă de 30 de ani, un bărbat de 34 de ani şi băiatul acestuia din urmă, în vârstă de nouă ani.

În urma impactului, şoferul autocamionului a murit.

Pop a afirmat că băiatul de nouă ani a ajuns în comă la spital, în timp ce tatăl acestuia a fost transportat la spital în stare de şoc, fiind aruncat din autoutilitară în urma impactului. Băiatul a murit , marţi seară, la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc.

Potrivit sursei citate, el a fost cel care a sunat la 112 şi a alertat echipajele de intervenţie.

În urma accidentului, au murit şi patru taurine aflate în remorca autocamionului.

Niciunul dintre pasagerii trenului implicat în accident nu a fost rănit, a precizat CFR Călători.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici