Act de identitate cu numele şi poza lui Robert de Niro, între documentele falsificate de o grupare

Şase membri ai unei reţele de falsificatori de acte de identitate din Iaşi au fost condamnaţi la pedepse cuprinse între trei ani şi nouă ani de închisoare, printre documentele falsificate fiind şi un act de identitate cu numele şi fotografia actorului Robert de Niro şi cu adresa unui cimitir.

304 afișări
Imaginea articolului Act de identitate cu numele şi poza lui Robert de Niro, între documentele falsificate de o grupare

Robert de Niro (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Magistraţii Judecătoriei Iaşi au condamnat şase bărbaţi din Iaşi care se ocupau cu falsificarea actelor de identitate, cu scopul obţinerii de credite pentru achiziţionarea unor produse electronice şi electrocasnice, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Bogdan Amancei, Daniel Pipirig, Nicolae Truşcă, Adrian Crâşmaru, Costel Chiraşcu şi Ştefan Badii au primit pedepse cuprinse între trei ani şi nouă ani de închisoare.

Gruparea s-a constituit în perioada 2007-2008, membrii acesteia confecţionând acte de identitate false pentru obţinerea de credite în vederea achiziţionării unor produse electronice şi electrocasnice.

Unul dintre actele falsificate de membrii reţelei avea înscris numele actorului Robert de Niro, precum şi fotografia acestuia, la adresă figurând strada Eternitatea nr. 1 din Iaşi, locul unde se află cel mai mare cimitir din municipiu.

Valoarea prejudiciului creat de membrii reţelei unor diverse societăţi comerciale ieşene se ridică la peste 250.000 de lei.

În timpul percheziţiilor care au avut loc în anul 2008, asupra membrilor grupării au fost găsite 22 de cărţi de identitate şi 15 ştampile, toate false, echipamente de falsificat documente, precum şi două pistoale.

Avocaţii celor şase persoane condamnate la închisoare au precizat că intenţionează să formuleze recurs împotriva deciziei magistraţilor Judecătoriei Iaşi.

Procesul în acest caz a durat câţiva ani, între timp liderul reţelei, Daniel Dragnea, decedând.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici