Acţiunea de recuperare a bunurilor din blocul din Zalău afectat de explozie, la final

Acţiunea de recuperare a bunurilor din blocul din Zalău afectat de explozie este la final, ultimul locatar intrând deja în imobil.

1 afișare
Imaginea articolului Acţiunea de recuperare a bunurilor din blocul din Zalău afectat de explozie, la final

Acţiunea de recuperare a bunurilor din blocul din Zalău afectat de explozie, la final

Primarul Zalăului, Radu Căpîlnaşiu, a declarat, duminică seară, că, în cazul în care blocul va rezista peste noapte, oamenii vor intra luni pentru a doua oară pentru a recupera alte bunuri, precum televizoare, cuptoare cu microunde, maşini de spălat şi poate chiar mobilă.

Oamenii au scos, duminică, din locuinţe, bani, acte, bijuterii şi haine.

Primarul a spus că, după ce acţiunea de salvare a bunurilor se va încheia, blocul va fi demolat, în acest sens fiind deja adusă o macara de la Oradea. De asemenea, în zonă au sosit deja trei maşini de ridicare a molozului şi a resturilor din construcţie.

Primul locatar al blocului din Zalău afectat de explozie a intrat, duminică după prânz, să îşi recupereze bunurile, acţiunea fiind supravegheată de un pompier ce a asigurat în permanenţă persoana care a intrat într-un apartament de la etajul patru. Acţiunea de recuperare a bunurilor a durat, din momentul în care locatarul a intrat în apartament, doar câteva minute. Locatarul a intrat în locuinţă pe geam, asigurat în permanenţă de un pompier, acesta fiind asigurat, la rândul său, de un altul.

Potrivit primarului Zalăului, Radu Căpîlnaşiu, locatarii au fost instruiţi înainte de începerea acţiunii în aşa fel încât să evite pericolul.

Dintre cele 12 persoane care au declarat, pe proprie răspundere, că vor să intre în locuinţe, una singură este femeie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici