VIDEO  Activistul Alex Găvan, lovit, înjurat şi scuipat pe o stradă din Paradisul Verde de la Corbeanca. Atenţie, imagini şocante!

În această seară, activistul Alex Găvan a fost agresat verbal şi fizic în cartierul în care locuieşte, Paradisul Verde din Corbeanca.

2269 afișări
Imaginea articolului Activistul Alex Găvan, lovit, înjurat şi scuipat pe o stradă din Paradisul Verde de la Corbeanca. Atenţie, imagini şocante!

Alex Găvan, în postura de alpinist iscusit

În timp ce se plimba cu bicicleta, alpinistul care a fondat platforma civică Împreună Pentru Centura Verde şi luptă din răsputeri pentru un aer respirabil în Capitală şi în împrejurimi a sesizat o bătaie între doi tineri.

S-a oprit şi a încercat să-i potolească pe recalcitranţi, explicându-le pe un ton calm că spaţiul public nu este un loc pentru a rezolva conflicte.

Lecţia de educaţie n-a prins, Alex fiind persiflat tot timpul, iar disputa a escaladat. Un tânăr s-a  apropiat ameninţător, l-a înjurat, l-a scuipat şi l-a lovit de mai multe ori peste telefonul mobil cu care filma.

Tânărul scandalagiu, care cerea să nu fie filmat, deşi se afla pe stradă, a folosit de mai multe ori cuvinte injurioase la adresa lui Alex Găvan. Cel agresat şi-a păstrat calmul.

Paznicul, solicitat de alpinist să intervină, s-a făcut că plouă motivând că nu poate părăsi ghereta.

Nu depune plângere la Poliţie

„Tocmai ce ieşisem cu bicicleta din Paradisul Verde într-una din turele mele în pădurea din apropiere şi aşteptam un prieten împreună cu care să merg.

Eram la vreo 30 de metri de un părculeţ creat special pentru adolescenţii din cartier, părculeţ pentru a cărui înfiinţare am votat la adunarea proprietarilor şi care a fost făcut şi din banii mei.

Am auzit dinspre parc urlete şi zgomote de bătaie, ca şi cum cineva avea nevoie de ajutor. Mai departe, imaginile vorbesc de la sine.

Ce este la fel trist şi dezamăgitor este că asta s-a întâmplat lângă postul de pază din Paradisul Verde, iar persoana aflată în tură nu a intervenit în niciun fel, spunând ceva de genul că „aşa ceva se întâmplă în fiecare seară”.

Şi dumnealui tot din banii cartierului este plătit, implicit, şi din ai mei. Dar, iarăşi, imaginile vorbesc de la sine. Lipsa lui totală de implicare, când el avea datoria să intervină din primul moment este ceea ce mă sperie, într-un fel, mai mult decât atitudinea copilului.

Genul de incident precum cel din această seară este cel care, în final, poate conduce la tragedii precum cea de la 2 Mai. Am fost îndemnat de mai multă lume să depun plângere la poliţie împotriva acelui copil. Nu voi face asta.

Cred că el are nevoie de multă, multă iubire, acceptare şi înţelegere, nu de plângeri la Poliţie. Acest copil nu trebuie judecat, ci ajutat. Dintr-un punct de vedere, el este o oglindă a societăţiii noastre, la care fiecare dintre noi contribuim.

Îndemn toţi părinţii din această ţară să îşi iubească copiii şi să le arate asta într-un fel în care, în fiecare zi, aceştia să onoreze fiecare fiinţă vie şi să sărbătorească Viaţa.

Pentru că Viaţa este un miracol şi o binecuvântare”, a comentat, terminând pe un ton filozofic, Alex Găvan, alpinist şi fondator Platforma Civică Împreună pentru Centura Verde.

FILMUL INCIDENTULUI

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici