Activitatea pe Aeroportul Internaţional din Timişoara, afectată de ceaţă, a fost reluată

Activitatea pe Aeroportul Internaţional din Timişoara a fost reluată, sâmbătă la prânz, după ridicarea ceţii, urmând astfel să aterizeze toate cursele care au avut întârzieri şi să decoleze aeronavele care ca au ca destinaţie Grecia, Germania şi Italia.

29 afișări
Imaginea articolului Activitatea pe Aeroportul Internaţional din Timişoara, afectată de ceaţă, a fost reluată

Activitatea pe Aeroportul Internaţional din Timişoara, afectată de ceaţă, a fost reluată (Imagine: Mediafax Foto)

Purtătorul de cuvânt al Aeroportului Internaţional "Traian Vuia" din Timişoara, Nicoleta Trifan, a declarat, sâmbătă, corespondentului MEDIAFAX că prima aeronavă care a aterizat este cea de la Sibiu, urmând să aterizeze şi celelalte zece curse întârziate, în funcţie de cât de repede au decolat.

"Activitatea pe Aeroportul Timişoara reintră în normal. Cursele întârziate au început să aterizeze, prima fiind cea de la Sibiu. Celelalte zece curse întârziate vor ateriza pe aeroport în funcţie de cât de repede au plecat", a spus Nicoleta Trifan.

Potrivit sursei citate, şi aeronavele care trebuie să decoleze vor fi programate pe pista de zbor în funcţie de cursele care vor ateriza la Timişoara.

Unsprezece avioane care ar fi trebuit să aterizeze, sâmbătă dimineaţă, începând cu ora 08.05, pe Aeroportul Timişoara, au avut întârzieri din cauza ceţii, fiind afectate şi zborurile care ar fi trebuit să plece spre alte destinaţii.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Aeroportului Timişoara, Nicoleta Trifan, din cele 11 curse patru sunt externe şi şapte sunt interne.

"Din cauza ceţii au întârzieri 11 curse. Aeronavele care au plecat înainte de ora 07.30 nu au avut probleme pentru că nu era ceaţă, dar după această oră nu s-au mai înregistrat aterizări pentru că nu sunt îndeplinite toate condiţiile. Sunt afectate cursele care ar fi trebuit să vină de la Cernăuţi, Lvov, Chişinău şi Odessa, iar din ţară de la Bacău, Constanţa, Cluj, Iaşi, Craiova, Sibiu şi Bucureşti", spunea Nicoleta Trifan.

Potrivit sursei citate, cea mai mare întârziere era de aproape trei ore şi jumătate.

Din cauza curselor care întârziau să aterizeze la Timişoara au fost afectate şi zborurile spre Germania, Italia şi Grecia deoarece aeronavele care ar fi trebuit să aterizeze urmau să preia călătorii şi să decoleze spre alte destinaţii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici