Administrator de firmă din Târgu Jiu, reţinut pentru evaziune fiscală de peste 500.000 de lei

Un administrator de firmă din Târgu Jiu a fost reţinut de poliţiştii gorjeni pentru evaziune fiscală, fiind suspectat că, timp de aproape doi ani, nu a declarat adaosul comercial real practicat la vânzarea mărfurilor, producând un prejudiciu bugetului de stat estimat la peste 500.000 de lei.

257 afișări
Imaginea articolului Administrator de firmă din Târgu Jiu, reţinut pentru evaziune fiscală de peste 500.000 de lei

Administrator de firmă din Târgu Jiu, reţinut pentru evaziune fiscală de peste 500.000 de lei (Imagine: Shutterstock)

Bărbatul, în vârstă de 45 de ani, din Târgu Jiu, administrator al unei societăţi comerciale din municipiu, este acuzat că, în perioada decembrie 2009 - septembrie 2011, nu a declarat adaosul comercial real practicat la vânzarea mărfurilor, printre care echipamente şi furnituri de fierărie pentru instalaţii sanitare şi de încălzire, unelte, materiale de construcţii, obţinând astfel venituri care nu au fost înregistrate în actele contabile şi nu au fost declarate organelor fiscale, se arată într-un comunicat de joi al Poliţiei Române.

De asemenea, pentru ascunderea activităţii infracţionale, administratorul le-ar fi cerut angajaţilor societăţii să întocmească, în fals, zeci de avize de însoţire a mărfurilor.

"Toate operaţiunile efectuate de către administratorul societăţii au avut ca rezultat diminuarea impozitului pe profit şi a TVA, prejudiciul produs astfel bugetului consolidat al statului fiind de 575.842 de lei", a precizat sursa citată.

Poliţiştii de la Serviciul de Investigarea Fraudelor Gorj l-au reţinut pentru 24 de ore, sub acuzaţia de evaziune fiscală, acesta fiind dus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al IPJ Gorj.

Investigaţia în acest caz a fost efectuată de poliţiştii Serviciului de Investigarea Fraudelor, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj, cu sprijinul informativ al specialiştilor DGIPI.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici