Video ADMITERE LICEU 2017 | Peste 200 de elevi din provincie, la coadă, la înscrierea la liceu, în Bucureşti, în prima zi. FOTO

Peste 200 de elevi din provincie au venit luni, încă de la primele ore ale dimineţii, în Bucureşti, pentru a se înscrie la admiterea în liceele din Capitală, a declarat directorul Şcolii Gimnaziale "Sfinţii Voievozi", Daniela Voinea.

3246 afișări

Înscrierea candidaţilor din provincie la liceele din Bucureşti are loc la Şcoala Gimnazială "Sfinţii Voievozi".

Încă din prima zi a înscrierilor, elevii au format cozi la unitatea de învăţământ, pentru a-şi putea exprima opţiunea legată de unul dintre liceele din Capitală.

"Sunt aproximativ 200, 250 de candidaţi din provincie acum la înscriere pentru liceu. Înscrierile se fac până joi inclusiv. Elevii trebuie să vină de la şcoala unde au terminat opt clase, cu fişa cu opţiuni", a spus Voinea.

CALENDAR ADMITERE LICEU 2017

Conform calendarului de admitere la liceu, vineri, 7 iulie, elevii îşi pot verifica opţiunile, înainte de introducerea în sistem.

În data de 12 iulie, are loc repartizarea computerizată în învăţământul liceal de stat a absolvenţilor clasei a VIII-a care nu împlinesc 18 ani, până la data începerii cursurilor anului şcolar 2017-2018.

Pe 13 iulie se vor afişa, în unităţile de învăţământ gimnazial, listele cu absolvenţii repartizaţi proveniţi din şcolile respective şi lista cu locurile neocupate în învăţământul liceal de stat din judeţ/municipiul Bucureşti. Atunci, fiecare liceu va afişa lista candidaţilor repartizaţi în instituţia respectivă.

Între 13 şi 17 iulie se va organiza depunerea dosarelor de înscriere la şcolile la care candidaţii au fost repartizaţi.

EVALUAREA NAŢIONALĂ 2017 

În sesiunea din vară a Evaluării Naţionale, aproximativ 77% dintre candidaţi (108.294) au obţinut medii peste 5, în timp ce 23% (32.418) au avut medii de 2, 3 sau 4.

La examenele de Evaluare Naţională, susţinute de absolvenţii claselor a opta, s-au înscris 144.929 de elevi, dintre care au fost prezenţi 140.712 candidaţi.

În funcţie de notele de la Evaluarea Nationala va fi stabilită media de admitere la liceu. Astfel, media la Evaluarea Naţională va avea o pondere de 75%, iar media claselor V-VIII va conta în proporţie de 25% în vederea stabilirii notei finale de admiterea la liceu.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici