Adomniţei a anunţat finalizarea pachetului de legii din educaţie la o lansare de carte

Ministrul Educaţiei, Cristian Adomniţei, a anunţat, sâmbătă, la lansarea cărţii "Instituţii de învăţământ", a profesorului american William K. Cummings de la Universitatea George Washington, finalizarea noului pachet de legi din educaţie şi a vorbit despre cel mai mare buget din 2004 şi până acum.

2 afișări
Imaginea articolului Adomniţei a anunţat finalizarea pachetului de legii din educaţie la o lansare de carte

Adomniţei a anunţat finalizarea pachetului de legii din educaţie la o lansare de carte

"Îmi face plăcere să descopăr această carte, acum când Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Tineretului a terminat pachetul de legi privind învăţământul preuniversitar, învăţământul superior şi statutul personalului didactic. Această carte - "Instituţii de învăţământ" - este o analiză a sistemelor de educaţie din principalele state ale lumii, respectiv Japonia, SUA, Germania, Franţa, Anglia şi Rusia. Nu pot să nu amintesc şi cu acestă ocazie, chiar dacă am repetat-o de mai multe ori, că este pentru prima dată când societatea românescă îşi reconsideră educaţie, când învământul primeşte cele mai mari sume din 2004 şi până azi. Sigur, cheltuirea banului public trebuie să fie judicioasă", a spus Adomniţei.

Pentru autor, prezent la lansare cărţii la standul Editurii comunicare.ro din cadrul Târgului Gaudeamus, punctul important al volumului "Instituţii de învăţământ" este faptul că nu există un model de educaţie valabil în toate ţările, fiecare sistem fiind diferit şi puternic nu pe ansamblu, ci pe anumite segmente. Acesta a explicat că în unele ţări este mai puternic sistemul de învăţământ primar, iar în altele cel secundar. Apoi a vorbit despre modul de abordare al profesorului.

"În Anglia şi SUA, profesorul se naşte, nu este făcut. În Europa, există un sistem de pregătire al profesorului foarte puternic, în Japonia este ideea că pregătirea profesorului se face la locul de muncă. Este important să reflectăm asupra acestor diferenţe de credinţă", a mai spus William K. Cummings.

"Învăţământul din România, sistemul de educaţie are în spate istoria continentală, dar are o lungă experienţă de educaţie de tip sovietic, iar acum este experimentat sistemul american şi cel englez. Treceţi printr-un moment dificil, pentru că încercaţi să vă integraţi în sistemul de învăţământ de la Bologna. Este o mare provocare să faceţi reformă alegând din atâtea modele contradictorii de educaţie pe cel care vi se potriveşte", a conchis autorul.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici