Adomniţei: Colectarea de bani pentru fondul clasei, ilegală

Ministrul Educaţiei Cristian Adomniţei atenţionează din nou conducerile unităţilor de învăţământ că este interzisă colectarea unor sume de bani, indiferent dacă vizează fondul clasei, al şcolii sau bani pentru protocol, arătând că dacă vor fi dovedite astfel de fapte, cei vinovaţi vor fi pedepsiţi.

10 afișări
Imaginea articolului Adomniţei: Colectarea de bani pentru fondul clasei, ilegală

Adomniţei: Colectarea de bani pentru fondul clasei, ilegală

"Nu pot să mă transform în poliţist în fiecare şcoală, dar pot să repet că este interzisă colecta de bani de la părinţi. Există un ordin explicit în acest sens prin care colectarea de bani pentru examene sau pentru fondul clasei este interzisă", a adăugat ministrul Educaţiei, după ce jurnaliştii l-au informat că în mai multe şcoli, diriginţii sau învăţătorii au cerut deja părinţilor sume cuprinse între 50 şi 70 lei.

În perioada examenelor naţionale din acest an, Ministerul Educaţiei a atras atenţia că este interzisă colectarea de fonduri materiale sau băneşti de la candidaţi, de la părinţii acestora sau de la orice persoană care are rude în rândul candidaţilor, dacă aceste fonduri ar urma să asigurare cazarea, masa sau alte beneficii pentru membrii comisiilor din centrele de testare sau de evaluare. Ministrul Educaţiei a elaborat în acest sens un ordin care prevede interzicerea oricărei colecte de bani de la părinţi în cadrul unităţilor de învăţământ.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici