Adomniţei face apel la profesori să evite blocarea anului şcolar

Deputatul PNL de Iaşi Cristian Adomniţei a făcut apel la profesori să evite blocarea anului şcolar, pentru a nu-i afecta pe elevi, şi să ia în calcul reluarea acţiunilor de protest în toamnă, în cazul în care solicitările lor nu vor fi luate în seamă de guvernanţi.

79 afișări
Imaginea articolului Adomniţei face apel la profesori să evite blocarea anului şcolar

Adomniţei face apel la profesori să evite blocarea anului şcolar (Imagine: Mediafax Foto)

"Fac un apel la profesori să se gândească la interesele elevilor, deşi sindicaliştii au fost aproape împinşi de guvernanţi să declanşeze acţiunile de protest. Singurii care au căutat în permanenţă soluţii de ieşire din criză au fost sindicaliştii, care nu au reacţionat, deşi ar fi avut motive să o facă. Îi îndemn pe profesori să încheie anul şcolar, iar ulterior să decidă asupra formelor de protest pe care le vor adopta", a declarat Cristian Adomniţei, duminică, într-o conferinţă de presă, la Iaşi.

Deputatul PNL a spus că tezele cu subiect unic, programate în zilele în care profesorii sunt în grevă, ar putea fi susţinute ulterior de către elevi, cel mai grav fiind, în opinia sa, dacă s-ar ajunge la îngheţarea anului şcolar.

"Aceste teze pot fi reprogramate, n-ar fi o mare problemă. Lucrurile se complică dacă profesorii vor boicota bacalaureatul, iar cel mai grav este dacă anul şcolar va fi îngheţat", a precizat Adomniţei.

Sindicaliştii din Educaţie au decis să organizeze grevă, marţi, pe parcursul întregii zile, atunci fiind programată teza unică la Limba şi literatura română..

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici