Adomniţei şi liderii sindicatelor, mulţumiţi de discuţiile pe pachetul de legi

Ministrul Educaţiei, dar şi liderii a trei din cele patru federaţii sindicale sunt mulţumiţi de stadiul discuţiilor privind noul pachet de legi din învăţământ, dar mai ales pentru că au reuşit să deblocheze situaţia din sistemul universitar.

1 afișare
Imaginea articolului Adomniţei şi liderii sindicatelor, mulţumiţi de discuţiile pe pachetul de legi

Adomniţei şi liderii sindicatelor, mulţumiţi de discuţiile pe pachetul de legi

"Ne-am întâlnit pentru a pune punct subiectelor asupra cărora ne-am înţeles deja, pentru a continua discuţiile pe care le mai avem şi a debloca situaţia din sistemul univeristar. La învăţământul superior am reuşit, într-o manieră elegantă şi constructivă, să deblocăm situaţia Acest lucru se va concretiza în măsuri active, joi, când ne vom revedea într-o structură activă, adică reprezentanţii MECT, ai federaţiei sindicale, studenţi şi cei ai Consiliului Naţional al Rectorilor", a declarat ministrul Educaţiei, la sfârşitul întâlnirii cu liderii federaţiilor FSLI, Spiru Haret şi Alma Mater.

Legat de Legea învăţământului preuniveristar, ministrul a amintit că a reuşit să închidă câteva capitole importante, precum descentralizarea financiară, a resurselor umane unde vor fi ţinute concursurile pentru profesori, unde se vor ţine cele pentru funcţiile de directori, planul cadru şi structura învăţământului preuniveristar. Lega privind învăţământul preuniversitar este gata, mai sunt capitole în discuţie în ceea ce priveşte statutul personalului didactic, a mai spus Adomniţei, care a precizat că joi se vor întâlni din nou pentru a definitiva şi acest proiect.

Adomniţei a precizat că deşi nu a ajuns unde voia, totuşi este mulţumit de stadiul şi forma noului pachet de legi, atât cât a fost discutat.

"Nu pot spune că am ajuns unde voiam eu ca ministru şi minister. Sunt paşi pe care numai viitorul ni-i poate permite. Dar voi fi foarte mulţumit când acest pachet va fi adoptat. El introduce schimbări majore, aduce responsabilitate profesorilor, aduce şcoala lângă comunitate", a declarat ministrul Educaţiei la sfârşitul întâlnirii de luni cu sindicatele din învăţământ.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici