Adrian Sârbu: În caz de război, nu vrei să aperi România, dar nici nu vrei să trăieşti sub ruşi. Alege pe ce lume vrei să trăieşti!

  • Un sondaj Medafax-ZF-Aleph News arată că 77% dintre respondenţi nu sunt pregătiţi să trăiască într-un teritoriu anexat şi guvernat de Rusia lui Putin
  • Românii, care, de-a lungul istoriei s-au adaptat oricărei dominaţii străine, iau în calcul şi fuga din ţară, numai că, odată înconjuraţi, nu prea au unde să fugă
  • România trebuie să îşi joace această carte, a asigurării viitorului sub umbrela Europei şi a NATO, iar românii, dacă nu vor să trăiască sub Putin, trebuie să rămână să lupte pentru a-şi apăra ţara, afirmă Adrian Sârbu.
592 afișări

Nemo: La întrebarea dacă ar apăra România în cazul în care ar fi atacată, 62% dintre spectatorii şi citititorii Aleph Media, Mediafax şi ZF, printre care te numeri şi tu, au răspuns NU. Întrebarea este: Eşti pregătit să trăieşti într-un teritoriu anexat şi guvernat de Rusia lui Putin? Să vedem ce au răspuns românii. Iată, 77% nu sunt pregătiţi.

Adrian Sârbu: Pe aceşti compatrioţi ai noştri nu i-aş blama. Se gândesc foarte clar: “domne, ce ar fi să fug?”. Ce ne facem dacă ajungem în situaţia din harta de acolo? Ce se va întâmpla Hofi, că românaşii noştri zic: “nu mă lupt eu, domnule”. Au găsit şi motiv că “ăştia nu sunt eu”. Şi vine acum dl. Nemo şi spune: “domne, atenţie, că nici nu vrea să trăiască într-o Românie ocupată de ruşi”.

Hofi: Nu vrea? Contează ce vrei de fiecare dată?

Adrian Sârbu: Definitiv, nu. Tu ce zici?

Hofi: Nu eşti pregătit nici să trăieşti sub americani. Şi se vede asta, că nu suntem pregătiţi. Nu eşti pregătit nici să fii independent şi se vede după 34 de ani de la Revoluţie că nu suntem pregătiţi. Însă, poporul român, ca un popor fluid…

Adrian Sârbu: E un compliment fluid, nu?

Hofi: În sensul că a supravieţuit în orice vas l-ai pus. Sub fanarioţi, sub nemţi, sub ruşi, sub oricine a reuşit să stea cât să trăiască. Unele popoare mai dispar sau pierd şi pentru că asta merită.

Adrian Sârbu: Tu asta spui, da? Asta este luciditatea ta…

Hofi: Mă uit în istorie şi văd asta. Văd imperii care au dispărut, chiar popoare.

Adrian Sârbu: E în regulă. Sunt de acord cu tine şi spun ştiu pe ce lume trăiesc şi ştiu că am o şansă azi, ca popor român, să îmi asigur viitorul meu şi al urmaşilor mei într-o construcţie care se numeşte Europa, într-o construcţie de securitate care se numeşte NATO, cu un partener de securitate mare, care nu cred că va fi mai slab, ci mai puternic, pentru că este liderul tehnologic al lumii şi mai ales este liderul ca model de societate şi civilizaţie. Că România trebuie să îşi joace această carte.

Acest război este doar un prilej de a-mi arăta că pot fi ceea ce îmi doresc să fiu. Şi cu o convingere că 1. Putem apăra România şi, mai ales, unde să fugim că nu avem tunele să fugim prin ele ca prin Gaza pentru că, dacă suntem înconjuraţi, aici rămânem. Trebuie să apărăm acest nucleu pentru că e nucleul existenţei poporului român. Nu cred că trebuie să fugim. Şi cei care spun: “domne, nu sunt pregătit să trăiesc” înseamnă că fie te lupţi, fie, dacă vrei să fugi, îţi spun că nu ai unde.

 

Rezultatele sondajului Mediafax-ZF-Aleph News:

  1. De 2 ani, Ucraina se apără în faţa agresiunii Rusiei. Astăzi războiul se apropie de graniţa României şi a NATO. În aceşti doi ani, preşedintele României, comandantul suprem al armatei, şi Guvernul au planificat şi executat acţiunile care se impuneau pentru a asigura apărarea României în faţa unei eventuale invazii ruse?

DA-23%

NU- 77%

 

  1. Ungaria şi Turcia, ţări NATO, sprijină pe faţă Rusia în conflictul cu Ucraina şi au sabotat intrarea Suediei şi Finlandei în NATO. În eventualitatea declanşării de către Rusia a unui conflict armat cu România, ţară NATO, devin Ungaria şi Turcia ameninţări reale pentru România şi NATO?

DA-  49%

NU – 51%

 La întrebarea dacă ar apăra România în cazul în care ar fi atacată, 62% dintre spectatorii şi citititorii Aleph Media, Mediafax şi ZF, printre care te numeri şi tu, au răspuns NU. Eşti pregătit să trăieşti într-un teritoriu anexat şi guvernat de Rusia lui Putin?

DA- 23%

NU- 77%

 

 

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici