Afaceri care se închid din cauza pandemiei: Patronii unei fabrici din România renunţă la business şi trimit în şomaj 271 de angajaţi

  • 271 de angajaţi ai producătorului de pantaloni RHM Pants din judeţul Covasna sunt trimişi în şomaj
  • Firma se închide din cauza scăderii comenzilor pe fondul pandemiei de COVID-19
5468 afișări
Imaginea articolului Afaceri care se închid din cauza pandemiei: Patronii unei fabrici din România renunţă la business şi trimit în şomaj 271 de angajaţi

Afaceri care se închid din cauza pandemiei

Un număr de 271 de angajaţi ai producătorului de pantaloni RHM Pants din judeţul Covasna sunt trimişi în şomaj. Firma se închide din cauza scăderii comenzilor pe fondul pandemiei de COVID-19.
 
Directorul ITM Covasna, Ordog Lajos, a declarat, pentru MEDIAFAX, că firma a transmis notificarea de concediere colectivă.
 
Printre motivele acestei decizii se numără înregistrarea unor scăderi semnificative de activitate ca urmare a anulării unor comenzi, creşterea costurilor de producţie şi pandemia generată de COVID-19.
 
Cei 271 de angajaţi vor primi indemnizaţii de şomaj conform prevederilor legale.
 
Fabrica de pantaloni RHM Pants din localitatea Estelnic, judeţul Covasna, care aparţine producătorului german Dr. Bock Industries, se închide din cauza COVID-19.
 
Compania germană Dr. Bock Industries a anunţat în 5 iunie că, din cauza COVID-19, sunt mai puţine cereri şi s-au anulat comenzi de către cei mai importanţi clienţi.
 
„Prin urmare, Consiliul de administraţie şi Consiliul de supraveghere au decis închiderea uzinei RHM Pants din Estelnic (România), deoarece pierderile nu pot fi compensate prin măsuri pe termen scurt şi nu se preconizează o redresare pe termen scurt a pieţei”, arată compania.
 
RHM Pants a fost fondată în anul 1992, fiind una dintre cele mai mai companii de pantaloni din România.
 
Dr. Bock Industries este o companie germană înfiinţată în 1984, furnizor pentru branduri de îmbrăcăminte precum Gant, Hugo Boss, Marc O'Polo, Zegna, Raffaelo Rossi sau Windsor.
 
Producătorul german are fabrici deschise în Germania, Italia, Bulgaria, Ucraina şi România.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici