"After school" funcţionează în jumătate din şcolile din Sectorul 1

Programul "After school" prin care elevii, după terminarea orelor, îşi fac lecţiile sub supravegherea profesorilor şi participă la diverse activităţi, funcţionează în jumătate dintre şcolile din Sectorul 1 al Capitalei şi în câteva licee.

411 afișări
Imaginea articolului "After school" funcţionează în jumătate din şcolile din Sectorul 1

"After school" funcţionează în jumătate din şcolile din Sectorul 1

Potrivit autorităţilor locale ale Sectorului 1, programul "After school" a fost implementat pentru a aduce un ajutor părinţilor, astfel încât elevii să fie supravegheaţi atunci când îşi fac temele şi să beneficieze de odihnă sau activităţi sportive.

În cadrul programul "after school", elevii beneficiază şi de o masă de prânz, dar şi de ore de odihnă, precum şi de meditaţii la limba engleză.

"Acest program îi ajută în special pe părinţi, mai ales că au posibilitatea să-şi supravegheze copiii după terminarea orelor de curs. Am oferit acest program extraşcolar prin care copiii să-şi desfăşoare activitatea şi timpul liber în incinta şcolii", a explicat directorul Şcolii nr.1 "Sfinţii Voievozi", Iuliana Soare, una dintre şcolile în care funcţionează deja programul "after school".

La Şcoala "Sfinţii Voievozi", elevii din clasele I-VI pot rămâne la şcoală, până la orele 17.00, timp în care stau cu un pedagog care le supravheghează temele, fac meditaţii la limba engleză, desfăşoară activităţi sportive şi de recreere. Totodată, pentru aceştia au fost amenajate două dormitoare cu câte 14 paturi.

Şi în alte unităţi şcolare au fost amenajate centre de documentare şi informare, săli de consiliere şi de studiu, precum şi dormitoare, potrivit Primăriei Sectorului 1.

Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a anunţat, la începutul lunii martie, că intenţionează să înlocuiască, din toamnă, programul "Cornul şi laptele" cu un program nou, "After-school", care presupune o masă caldă şi lecţii sub supravegherea profesorilor şi care va fi implementat întâi la şcolile care au spaţiu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici