Agentul de penitenciar care a cerut 1.000 euro mită pentru o învoire de Paşte, trimis în judecată

Agentul de la Penitenciarul Târgu Jiu care fusese prins în flagrant după ce ar fi pretins 1.000 de euro de la un deţinut pentru a-i aproba o învoire în perioada Sărbătorilor Pascale a fost trimis în judecată, alături de deţinut şi de intermediar.

176 afișări
Imaginea articolului Agentul de penitenciar care a cerut 1.000 euro mită pentru o învoire de Paşte, trimis în judecată

Agentul de penitenciar care a cerut 1.000 euro mită pentru o învoire de Paşte, trimis în judecată

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea au dispus trimiterea în judecată a lui D.I.D., agent de penitenciare la Penitenciarul Târgu Jiu, cercetat în stare de arest preventiv pentru luare d e mită, a lui S.T.D., fără ocupaţie, cercetat în stare de arest preventiv pentru dare de mită şi a lui M.D.D., aflat în executarea unei pedepse privative de libertate în Penitenciarul Târgu Jiu, cercetat în stare de arest preventiv în această cauză pentru dare de mită, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Din probele administrate a reieşit faptul că, în aprilie, D.I.D. i-a promis deţinutului M.D.D., aflat în executarea unei pedepse privative de libertate în Penitenciarul Târgu Jiu, dar şi lui S.T.D., sprijin pentru acordarea unei învoiri lui M.D.D., în perioada Sărbătorilor Pascale.

În acest scop, agentul de penitenciar a pretins suma de 1000 de euro, stabilind ca aceasta să fie remisă prin intermediul lui S.T.D.

În momentul în care S.T.D. s-a întâlnit cu D.I.D. pentru a-i da banii, lucrătorii Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Vâlcea şi Structura Centrală au prins agentul în flagrant, în timp ce primea 500 euro şi bunuri.

În aceeaşi zi, Parchetul de pe lângă Tribunalul Vâlcea a dispus faţă de D.I.D. şi S.T.D măsura reţinerii pe 24 de ore, iar ulterior magistraţii Tribunalului Vâlcea au dispus faţă de cei trei arestarea preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici