Agresorul lui Eugen Preda a fost identificat

Persoana care apare în înregistrarea video lovindu-l pe Eugen Preda, în timpul incidentului de la Mall Plaza, a fost identificată de anchetatori, urmând a fi identificate şi celelalte persoane prezente la faţa locului.

39 afișări
Imaginea articolului Agresorul lui Eugen Preda a fost identificat

Eugen Preda (Imagine: Eduard Andrei/Mediafax Foto)

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei, comisarul Christian Ciocan, a precizat că Poliţia şi Parchetul efectuează ancheta în acest caz, în conformitate cu legile în vigoare, pentru a stabili cu certitudine identitatea persoanei care se face vinovată de loviri şi alte violenţe.

"Elementele care apar din partea firmei sau din partea unei persoane vor fi analizate în conformitate cu legea", a spus Ciocan.

Ciocan a subliniat faptul că Poliţia Capitalei "deţine date legate de identitatea persoanei" care l-a lovit pe Eugen Preda însă urmează să fie identificate toate persoanele care erau la faţa locului în acel moment, nu numai cea care a lovit, urmând a se stabili şi gradul de participare a fiecăreia.

În înregistrarea video despre scandalul de la Plaza Mall obţinută de jurnaliştii de la cotidianul "Gardianul" şi prezentată, duminică, apar două persoane îmbrăcate în uniforme de poliţist care îl ţin pe Eugen Preda cu mâinile la spate, în genunchi, în timp ce este lovit cu piciorul de o altă persoană, în civil. Pe film se aude vocea unui bărbat care înjură şi îi reproşează lui Preda diverse lucruri.

Patru din cei cinci luptători SPIR ai Poliţiei Capitalei care au ajuns la Plaza Mall în cazul scandalului dintre Eugen Preda şi angajaţii BGS au raportat, după eveniment, că au fost anunţaţi că pleacă "într-o misiune comună" sau "în colaborare" cu cei de la firma de pază. Şeful echipei şi cei patru luptători au dat aceste declaraţii în cinci documente publicate, luni, de cotidianul "Gardianul", despre care jurnaliştii scriu că ar fi rapoarte de serviciu în urma incidentului la care au intervenit.

Şeful echipei relata că, în ziua de 21 februarie 2009, în jurul orelor 18.15, a primit dispoziţie să meargă "în sediul firmei de pază BGS întrucât este o stare conflictuală". Poliţistul povesteşte apoi cine i-a dat acest ordin, nominalizându-i pe subcomisarul Constantin Cătălin Adam, director adjunct al Poliţiei Capitalei, care i-ar fi transmis-o şefului de serviciu, comisarul şef Achincu Ghenadie, şi şefului de detaşament, comisarul şef Maricel Lefter.

"La sediul BGS am constatat că nu are loc niciun conflict, dar luând legătura cu Oprea Bogdan (şeful BGS, n.r.), acesta ne-a comunicat că incidentul se petrece în centrul comercial Plaza din Bulevardul Timişoara", scria şeful de echipă.

Ceilalţi patru luptători nu cunosc detaliile legate de superiorii care au ordonat deplasarea. Ei relatează doar că li s-a cerut să fie gata de misiune şi că şeful de grupă le-a comunicat că merg "la sediul BGS" pentru "a executa o misiune în colaborare cu aceştia".

Cei doi poliţişti care apar în imaginile făcute publice de cotidianul "Gardianul" şi care îl ţineau pe Eugen Preda, în timp ce un altul, în civil, îl loveşte, au fost identificaţi şi audiaţi la Poliţia Capitalei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici