Ajutoarele lui Moş Crăciun pentru zeci de familii sărace din Nazarcea

Marinarii militari de la Şcoala Militară de Maiştri Militari a Forţelor Navale „Amiral Ion Murgescu” au fost ajutoarele lui Moş Crăciun şi pentru copiii a zeci de familii şi pentru bătrânii rămaşi singuri, în Nazarcea, judeţul Constanţa.

878 afișări
Imaginea articolului Ajutoarele lui Moş Crăciun pentru zeci de familii sărace din Nazarcea

Ajutoarele lui Moş Crăciun pentru zeci de familii sărace din Nazarcea

Marinarii Militari de la Şcoala Militară de Maiştri Militari a Forţelor Navale „Amiral Ion Murgescu” au mers în localitatea Nazarcea, judeţul Constanţa, unde zeci de familii îşi duc traiul zilnic la limita subzistenţei.

„Le-am aflat poveştile de la nea Nelu, proprietarul singurului magazin din sat, omul care, oricând are ocazia, îşi îndreaptă glasul către oamenii cu sufletul deschis”, povestesc militarii cum au ajuns la aceste familii pe care le-au vizitat şi cărora le-au dus darurile lui Moş Crăciun.

„Vreau să le mulţumesc tuturor celor care s-au implicat să doneze pentru aceste familii. Cu ajutorul lor am putut aduce un zâmbet pe chipurile chinuite şi triste. Am donat alimente în valoare de 3.400 de lei. Unii ne-au primit cu lacrimi în ochi, dar toţi s-au bucurat enorm de mult. Le mulţumesc tuturor celor care au ajutat ca, împreună, să facem acelor oameni un Crăciun un pic mai frumos”, declară maistru militar clasa a II-a Marius Gabriel Tomiţa, coordonatorul acţiunii umanitare.

Marinarii militari au întâlnit în drumul lor copii a căror singură năzuinţă este că Moşul, văzând că au fost cuminţi, îi va răsplăti, de Sărbători, pe ei şi pe părinţii lor.

„Tati, ai spus că nu ştii dacă vine Moş Crăciun! Uite că a venit!”, a strigat o fetiţă de nici 8 ani către tatăl său, vizibil emoţionat de gestul marinarilor militari.

Ei trecut pragul unor case însufleţite doar de inimi de copii care cresc singuri, aşteptând cu jind ziua în care părinţii lor se vor întoarce de departe, de la muncă, pentru a se aduna din nou, cu toţii, în jurul mesei de Crăciun.

Au privit, de asemenea, cu înfrigurare lacrima de pe obrazul unei bătrâne rămase fără niciun sprijin la apusul vieţii.

„Îmi este foarte greu să vorbesc despre ceea ce am văzut astăzi. M-a copleşit situaţia materială a acestor oameni. Sunt bucuros că am putut face ceva pentru a-i ajuta”, afirmă elev militar Andrei Urluială.

„Este nedrept ca nişte familii, nişte copii atât de mici să trăiască în condiţii atât de vitrege. Le-am dus jucării, iar când am văzut o fetiţă care strângea la piept una dintre păpuşi, nu mi-am mai putut stăpâni lacrimile.. Preţuim prea puţin ceea ce avem...”, crede elev caporal Bianca Sandu.

Marinarii spun, după această campanie, că în tumultul vieţii cotidiene, în vâltoarea evenimentelor care ne influenţează existenţa, uităm cât de bogaţi suntem şi merită ca, măcar din când în când, să ridicăm ochii din pământ şi să privim la cei din jur şi înăuntrul nostru, să ne lăsăm copleşiţi de bucuria imensă care vine odată cu gesturile mici şi să primim în suflet recunoştinţa şi împăcarea generate de simplul gest de a da.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici