Al doilea "pod al prieteniei", între Calafat şi Vidin, inaugurat miercuri. Premierul României şi cel al Bulgariei îl vor traversa

Podul Calafat-Vidin, al doilea pod peste Dunăre între România şi Bulgaria, va fi inaugurat miercuri de către premierul Victor Ponta, omologul său bulgar Boyko Borisov, comisarul european pentru politică regională Johannes Hahn şi ministrul transporturilor Ovidiu Silaghi.

570 afișări
Imaginea articolului Al doilea "pod al prieteniei", între Calafat şi Vidin, inaugurat miercuri. Premierul României şi cel al Bulgariei îl vor traversa

Al doilea "pod al prieteniei", între Calafat şi Vidin, inaugurat miercuri (Imagine: Tibi Bologh/Mediafax Foto)

Anunţul a fost făcut de guvern, printr-un comunicat de presă.

Podul Calafat-Vidin, construit în parteneriat de statul bulgar şi statul român, este în întârziere cu circa doi ani faţă de termenul de finalizare estimat iniţial.

Realizarea acestui pod este extrem de importantă în special pentru transportatorii de mărfuri, care vor reuşi astfel să ajungă din statele din vest mult mai repede către parte de sud-est a Europei, în Peninsula Balcanică, economisind timp şi resurse. Costul construcţiei podului este estimat la circa 273 de milioane de euro, din care partea bulgărească plăteşte circa 225 de milioane de euro, iar restul revine statului român, potrivit informaţiilor care apar pe site-ul oficial al podului.

Firma constructoare a podului este FCC Construccion din Spania.

Podul va avea două benzi rutiere pe fiecare sens de mers, o linie de cale ferată, două trotuare şi o pistă pentru biciclişti.

Citeşte mai multe despre al doilea "pod al prieteniei" pe www.zf.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici