Alba: Cei doi profesori filmaţi făcând striptease, sancţionaţi

Cei doi profesori ai Universităţii "1 Decembrie 1918" din Alba Iulia filmaţi în timp ce dansau lasciv şi făceau striptease la un bal studenţesc au fost sancţionaţi cu interzicerea dreptului de a promova în funcţii, pe o perioadă de trei ani.

58 afișări
Imaginea articolului Alba: Cei doi profesori filmaţi făcând striptease, sancţionaţi

Alba: Cei doi profesori filmaţi făcând striptease, sancţionaţi

Rectorul Universităţii "1 Decembrie 1918" din Alba Iulia, profesorul universitar dr. Achim Moise, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că Senatul instituţiei de învăţămând a dat astfel cea mai dură sancţiune aplicată până acum la universitate şi a decis să le suspende celor două cadre didactice dreptul de a mai participa la un concurs pentru a promova în funcţiile de conducere şi dreptul de a mai promova în gradele didactice, timp de trei ani.

Rectorul a spus că ştie cât de grav a fost afectată imaginea instituţiei de gestul celor doi profesori, însă "nu trebuie pusă o ştampilă pe o instituţie doar pe baza comportamentului" a două cadre didactice.

Potrivit profesorului universitar dr. Achim Moise, ceilalţi profesori prezenţi la banchetul la care cele două cadre didactice au dansat lasciv şi au făcut striptease au fost avertizaţi verbal de conducerea universităţii pentru că nu au împiedicat comportamentul colegilor lor.

Achim Moise a adăugat că Senatul Universităţii "1 Decembrie 1918" a avut de ales între două sancţiuni, respectiv cea aplicată şi una mai drastică, de a desface contractele de muncă ale celor două cadre didactice.

Decizia Senatului a fost luată după analiza unui dosar cu 150 de file, care a conţinut şi scrisorile foştilor absolvenţi participanţi la banchetul respectiv, a conchis rectorul.

Comisia de etică a Universităţii "1 Decembrie 1918" din Alba Iulia a analizat cazul a doi profesori care au fost filmaţi în timp ce dansau lasciv şi îşi dădeau jos cămăşile sau curelele la un banchet de absolvire al studenţilor, după ce filmuleţul a fost postat pe internet.

Filmuleţul durează două minute şi 47 secunde şi circulă de câteva zile pe reţele locale din Alba Iulia, cu titlul "Profesori universitari din Alba Iulia fac striptease şi agasează studentele la banchetul de absolvire".

Citeşte şi:

Alba: Profesori filmaţi făcând striptease (Video)

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici