„Alcoolul este demodat” – o elevă în clasa a XI-a. Ce face Guvernul ca să oprească afacerea cu etnobotanice

"Toată lumea consumă şi nimeni dintre cei pe care îi ştiu eu nu a păţit nimic. Din contră, ne simţim bine şi ne cumpărăm împreună etnobotanice", povesteşte M.S., în vârstă de 16 ani.

34 afișări
Imaginea articolului „Alcoolul este demodat” – o elevă în clasa a XI-a. Ce face Guvernul ca să oprească afacerea cu etnobotanice

„Alcoolul este demodat” – o elevă în clasa a XI-a. Ce face Guvernul ca să oprească afacerea cu etnobotanice (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Un focus-group realizat de Salvaţi Copiii, în urma discuţiilor purtate cu adolescenţi din şcolile bucureştene, arată că etnobotanicele se comercializează în scări de bloc şi pe Facebook şi chiar se livrează la domiciliu.

Alcoolul este perceput de elevi ca fiind demodat, în vreme ce un consumator de droguri devine "popular": "După prima ţigară am fost mai vesel şi toată lumea vorbea cu mine. Mi-am făcut mai mulţi prieteni, mergem la aceleaşi petreceri şi ne simţim bine. Toată lumea consumă şi nimeni dintre cei pe care îi ştiu eu nu a păţit nimic. Din contră, ne simţim bine şi ne cumpărăm împreună etnobotanice", povesteşte M.S., elev în clasa a X-a într-un liceu din Capitală. Etnobotanicele, spun adolescenţii, sunt substanţe accesibile atât ca preţ, cât şi ca procedură de cumpărare. Mai mult decât atât, în pofida cazurilor grave făcute publice, liceenii consideră că aceste substanţe nu creează dependenţă şi nici nu provoacă efecte adverse care să le pună în pericol viaţa.

Citeşte mai multe despre consumul de etnobotanice la adolescenţi pe www.gandul.info.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici