Alegeri la conducerea Consiliului Judeţean Alba, după ce fostul vicepreşedinte s-a spânzurat

Consilierul judeţean Marius Haţegan, din partea PNL, a fost ales joi vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Alba, fiind votat de 21 din cei 31 de consilieri judeţeni prezenţi. Alegerea pentru această funcţie s-a făcut după ce fostul vicepreşedinte, Alin Cucui, s-a spânzurat.

120 afișări
Imaginea articolului Alegeri la conducerea Consiliului Judeţean Alba, după ce fostul vicepreşedinte s-a spânzurat

Alegeri la conducerea Consiliului Judeţean Alba, după ce fostul vicepreşedinte s-a spânzurat

Alegerea unui vicepreşedinte din rândul consilierilor judeţeni a fost o simplă formalitate, întrucât PNL are majoritate, respectiv 19 dintre cele 33 de mandate.

Marius Haţegan a spus, după ce a fost ales, că nu i-a fost uşor să candideze, însă a fost convins de colegi.

”Nu a fost uşor să iau această decizie, dar colegii au considerat că sunt cel mai potrivit pentru acest post şi am ales să candidez. Vin cu o experienţă cumulată în mediul privat de 12 ani. Am un mandat şi jumătate de consilier judeţean, iar acest lucru mă va ajuta foarte mult să-mi îndeplinesc responsabilităţile pe care le voi avea. Îmi doresc foarte mult să reuşesc. Ştiu că mă aşteaptă multe provocări şi mai ştiu că mă aşteaptă foarte multă, multă muncă”, a spus Marius Haţegan.

Social-democraţii l-au propus pe Corneliu Mureşan pentru a ocupa această funcţie, care a primit 10 voturi ”pentru”. Votul a fost secret.

Liberalii au optat pentru un consilier judeţean care provine din rândul fostului PDL, potrivit algoritmului de la alegeri. Marius Haţegan deţine şi funcţia de secretar general al PNL Alba şi este unul dintre cei mai apropiaţi colaboratori ai preşedintelui CJ Alba, Ion Dumitrel.

El s-a situat pe locul trei pe lista PNL pentru CJ Alba la alegerile din 2016, după Ion Dumitrel şi Florin Roman, care ulterior a câştigat un mandat de deputat.

Marius Haţegan va fi nevoit, astfel, să renunţe la afacerile pe care le deţine, el fiind acţionar şi administrator la două firme.

Funcţia de vicepreşedinte a mai fost dorită şi de consilierii judeţeni Nicolae Albu, Tudor Ponoran, Marius Ceteraş, Raul Chiriac, Marcel Simion şi Virgil Tătar, toţi provenind din fostul PDL. În final, s-a decis susţinerea lui Marius Haţegan.

În urma scrutinului din 5 iunie 2016, pe lângă cele 19 mandate obţinute de PNL, PSD a obţinut 9 mandate, ALDE – trei mandate, iar PMP – două mandate.

Funcţia de vicepreşedinte a devenit vacantă în luna aprilie, după ce Alin Cucui s-a spânzurat.

De asemenea, funcţia de consilier judeţean rămasă vacantă a fost ocupată de Iuliana Şarlea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici