Alin Ionescu, vizat într-un nou dosar, în care este implicată Loteria Română - surse

Patronul Shelter Security, Alin Ionescu, soţul cântăreţei Cristina Spătar, a fost audiat, marţi la DNA, într-un nou dosar, privind acordarea unui contract de către Loteria Română firmei sale de pază, ce ar fi produs un prejudiciu de 10 milioane de euro, potrivit unor surse judiciare.

721 afișări
Imaginea articolului Alin Ionescu, vizat într-un nou dosar, în care este implicată Loteria Română - surse

Alin Ionescu, vizat într-un nou dosar, în care este implicată Loteria Română - surse (Imagine: Liviu Adăscăliţei/Mediafax Foto)

Alin Ionescu este urmărit penal pentru evaziune fiscală, într-un dosar al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti. El a stat în arest din octombrie 2014 până în februarie în acest dosar.

Marţi, el a fost audiat la DNA şi i-au fost aduse noi acuzaţii, potrivit spuselor sale la ieşirea de la parchet. Întrebat în ce constau noile acuzaţii, Ionescu a spus doar că acestea sunt similare celor din primul dosar.

Potrivit unor surse judiciare, noile acuzaţii ar fi referitoare la un contract pe care Loteria Română, în perioada în care era condusă de Gheorghe Benea (2009 - 2012), l-ar fi acordat firmei lui Ionescu, fiind cauzat un prejudiciu de 10 milioane de euro.

Dosarul DNA a fost întocmit pornindu-se de la informaţii dintr-un raport al Curţii de Conturi.

Acuzaţiile în primul dosar în care este vizat Alin Ionescu sunt de evaziune fiscală, cu un prejudiciu de aproximativ 10 milioane de euro, prin înregistrarea în contabilitatea firmei Shelter Security a unor achiziţii fictive de servicii.

Alin Ionescu este suspectat că ar fi convins mai multe persoane să înfiinţeze pe numele lor societăţi comerciale, care ar fi încheiat apoi contracte fictive cu firma de pază Shelter Security.

Surse judiciare au declarat pentru MEDIAFAX că firma Shelter Security ar fi dat, în regim de subantrepriză, o parte din servicii către nouă firme, dintre care una ar fi reală, iar celelalte opt ar fi de tip "fantomă", acestea din urmă neavând angajaţi pentru pază şi protecţie şi nici autorizaţie de la poliţie să ofere astfel de servicii.

Unii dintre suspecţi ar fi oameni ai străzii, care ar fi primit comision de la interpuşi, pentru a-şi da datele de identitate la înfiinţarea de firme "fantomă", cu care Shelter Security încheia ulterior contracte de subantrepriză, în vederea oferii de servici de securitate, au precizat sursele citate.

Firma Shelter Security ar fi înregistrat în contabilitatea societăţii, în perioada 2009-2012, achiziţii fictive de servicii de securitate şi pază în valoare de 103 milioane de lei, la care se adaugă TVA de 22,4 milioane de lei. În acest fel ar fi fost produs un prejudiciu bugetului de stat de 42,5 milioane de lei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici