Alina Gorghiu: CE a clasat două proceduri de infringement pentru România

Comisia Europeană a clasat două proceduri de infringement care se refereau la neîndeplinirea unor obligaţii prevăzute în directivele cu privire la combaterea terorismului şi la mandatul european de arestare, a anunţat luni ministrul Justiţiei Alina Gorghiu.

279 afișări
Imaginea articolului Alina Gorghiu: CE a clasat două proceduri de infringement pentru România

Alina Gorghiu: CE a clasat două proceduri de infringement pentru România

„Este rezultatul eforturilor depuse de Executiv şi Legislativ finalizate cu adoptarea de către Parlament a legilor 306/2022 şi 68/2023”, a transmis ministrul Justiţiei.

Alina Gorghiu susţine că, în cazul procedurii de infringement care are ca obiect transpunerea incorectă a unor prevederi privind mandatul european de arestare şi procedurile de predare între statele membre, măsurile naţionale de conformare au intrat în totalitate în sarcina Ministerului Justiţiei.

Ministrul anunţă că mai sunt alte două acţiuni de infringement pentru care sunt necesare măsuri legislative din sfera de competenţă a Ministerului Justiţiei.

Prima se referă la decizia cadru privind rasismul şi xenofobia. „La 28 iunie 2023, a fost pus în dezbatere publică proiectul de lege pentru modificarea Codului Penal. În toamnă, acest proiect trebuie să între în Parlament, asumat de Guvern”, susţine Alina Gorghiu.

O altă cauză se referă la dreptul de a avea acces la un avocat în cadrul procedurilor penale şi procedurilor privind mandatul european de arestare. „Vom prezenta în curând soluţiile propuse de specialişti pentru a soluţiona şi această problemă”, mai arată Alina Gorghiu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici