Alina Gorghiu: Varianta din Parlament a Legii educaţiei e diferită de proiectul de pe site-ul ministerului

Deputatul PNL Alina Gorghiu susţine că varianta depusă la Parlament a Legii educaţiei este diferită de proiectul afişat pe site-ul Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului (MECTS).

102 afișări
Imaginea articolului Alina Gorghiu: Varianta din Parlament a Legii educaţiei e diferită de proiectul de pe site-ul ministerului

Alina Gorghiu: Varianta din Parlament a Legii educaţiei e diferită de proiectul de pe site-ul ministerului (Imagine: Răzvan Chiriţă/Mediafax Foto)

"Deşi avem un singur proiect al Legii educaţiei elaborat de MECTS, am ajuns să discutăm la Parlament o variantă, în timp ce site-ul ministerului afişează o alta", susţine Gorghiu într-un comunicat remis agenţiei MEDIAFAX.

Deputatul PNL declară că nu crede că s-a mai întâmplat vreodată, în istoria legislativă a acestei ţări, ca un proiect legislativ să încalce atâtea alte legi în cursul său de avizare.

"Voi face o recapitulare: legea a fost gândită şi redactată pe ascuns, fără consultarea reprezentanţilor sindicatelor sau a profesorilor şi părinţilor, în ciuda insistenţelor acestora; timpul pentru dezbatere publică a fost scurtat de la 30 de zile la 2 săptămâni, după bunul plac al ministrului Daniel Funeriu; singura discuţie publică, organizată pe marginea legii a avut loc la Parlament (nu am înţeles de ce), la care PNL a primit 4 minute pentru a-şi expune punctul de vedere; proiectul a fost avizat de Guvern la prima lectură, iarăşi o premieră", susţine Alina Gorghiu.

Ea declară, de asemenea, că "această lege a fost trimisă într-o variantă la Camera Deputaţilor, aşa cum poate fi ea consultată pe site-ul www.cdep.ro, dar pe site-ul ministerului, www.edu.ro figurează o variantă cu modificări de ultimă oră".

"Un exemplu concret este acel paragraf prin care se afirmă că «mulţi învăţători cu studii medii, absolvenţi ai liceelor pedagogice sunt mai bine pregătiţi decât mulţi cu studii superioare», paragraf care în varianta ministerului nu mai există", menţionează Gorghiu.

"Fac apel către încă ministrul Educaţiei să nu mai încalce şi alte legi pentru a-şi vedea aprobată această încercare legislativă, să înţeleagă faptul că există o procedură pe care chiar dacă eşti membru PDL trebuie să o respecţi. Şi poate ne anunţă şi pe noi când ajunge la forma pe care şi-o doreşte. Până atunci, mă văd în situaţia de a fi cea care îi spune ministrului: dacă aţi fi respectat legislaţia în vigoare, nu eraţi acum în situaţia de a modifica, tăia, adăuga şi cosmetiza fraze din proiectul dumneavoastră", se mai arată în comunicatul semnat de către deputatul PNL Alina Gorghiu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici