Alis Grasu, director Ambulanţa Bucureşti, despre intervenţia la Prodan: "Prima ambulanţă nu avea medic"

Alis Grasu, directorul Serviciului de Ambulanţă Bucureşti- Ilfov, a declarat joi că prima ambulanţă care a ajuns Daniel Prodan nu avea medic, însă maşina era utilată cu tot echipamentul necesar pentru manevrele de resuscitare.

2387 afișări
Imaginea articolului Alis Grasu, director Ambulanţa Bucureşti, despre intervenţia la Prodan: "Prima ambulanţă nu avea medic"

Alis Grasu, director Ambulanţa Bucureşti despre intervenţia la Prodan: Prima ambulanţă nu avea medic

"Apelul a fost făcut în jurul orei 19.57. Imediat s-a căutat echipaj şi s-a făcut legătura doamnei cu medicul coordonator pentru a-i explica ce manevre trebuie să facă până ajunge ambulanţa. În acel moment, nu era niciun echipaj liber, nici la Ambulanţă şi nici la SMURD. S-a retras un echipaj care primise de patru minute o altă solicitare şi echipajul respectiv a fost trimis de urgenţă la adresa despre care vorbim. S-a ajuns în 14 minute acolo, fiind găsit un pacient în stop cardio-respirator. Având toată aparatura necesară resuscitării, echipajul a început manevrele de resuscitare" a declarat Alis Grasu la Realitatea Tv.

Aceasta a mai adăugat că în timp ce prima ambulanţă se deplasa spre casa lui Daniel Prodan, o a doua, de această dată cu medic, s-a eliberat şi a mers spre acelaşi caz. A doua ambulanţă a ajuns la 8 minute după prima. "În timp ce ambulanţa de tip B se afla pe drum, s-a anunţat liber la Floreasca şi un echipaj de tip C. Echipajul de tip B presupune doar asistent medical, în timp ce echipajul de tip C este cu medic. Şi un medic şi un asistent pot face resuscitarea", a mai spus directorul Serviciului de Ambulanţă Bucureşti- Ilfov.

Alis Grasu s-a arătat pesimistă că se va ajunge, în viitorul apropiat, la situaţia în care fiecare ambulanţă va avea şi medic. "Deficitul este de 47% raportat dar la populaţia raportată statistic, nu la cea reală", a mai spus Grasu.

Fostul fotbalist Daniel Prodan a murit, miercuri seara, în urma unui infarct, medicii de la Ambulanţa Bucureşti-Ilfov făcând resuscitare timp de trei ore.

Născut la 23 martie 1972 în Satu Mare, Daniel Prodan a fost unul dintre cei mai mari fundaşi pe care i-a dat fotbalul românesc. Şi-a început cariera de fotbalist în oraşul natal, Satu Mare, şi a ajuns la Steaua în 1993, rămânând în Ghencea timp de trei ani, înainte să fie cumpărat de Atletico Madrid.

A mai jucat în Scoţia, la Rangers, cu care a câştigat două titluri de campion al Scoţiei, două cupe ale Scoţiei şi o cupă a Ligii, iar marele succes l-a cunoscut în tricoul naţionalei României. Membru important al Generaţiei de Aur, Daniel Prodan a strâns 54 de meciuri sub tricolor şi a participat alături de naţională la Campionatele Mondiale din 1994 şi 1998 şi la EURO 1996.

Cu Steaua a câştigat cinci titluri de campion al României, două Cupe ale României şi două Supercupe ale României, iar în România a mai jucat la FC Naţional, echipă de la care s-a retras în sezonul 2002-2003.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici