"Alo, 112, ce urgenţă aveţi?". Răspuns: „Nu mi se primeşte mărunţiş la casă!”

Când se plictisesc, românii sună la 112 să reclame hota vecinului sau mărunţişul de la magazin, blocând adevăratele urgenţe. Recordul îl deţine un ins care a sunat anul trecut de 20.000 de ori pentru nimic. Amenzile sunt mici, între 500 şi 1.000 de lei.

117 afișări
Imaginea articolului "Alo, 112, ce urgenţă aveţi?". Răspuns: „Nu mi se primeşte mărunţiş la casă!”

"Alo, 112, ce urgenţă aveţi?". Răspuns: „Nu mi se primeşte mărunţiş la casă!” (Imagine: Mediafax Foto)

"112, ce urgenţă aveţi?", întreabă operatoarea Adriana B. "Nu mi se primeşte mărunţiş la casă", răspunde apelantul. "Şi asta vi se pare dumneavoastră că ar fi urgenţă? Domnule, vă rog, nu vă mai jucaţi pe telefon!". Alt apel - "112, ce urgenţă aveţi?". Omul răspunde jucăuş: "Iaca, nu-s!". Şi închide rapid. Adriana nu zâmbeşte, nici nu se încruntă; nimic nou, în fiecare zi se întâmplă la fel. În şapte ore de muncă, atât cât durează tura ei la 112 Urgenţe, majoritatea apelurilor sunt false. În vremea asta, apelurile pentru leşinaţi sau accidentaţi sunt blocate. Numai în ultimele două luni, 75% dintre românii care au sunat aici mai mult s-au jucat pe telefon. Adică aproape 1.300.000.

Citeşte mai multe despre apelurile false la 112 pe www.gandul.info.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici