Alpinistul Zsolt Torok, înmormântat cu onoruri militare, la Arad / FOTO

Alpinistul Zsolt Torok, care a fost găsit mort în Munţii Făgăraş, a fost înmormântat, marţi, la cimitirul Eternitatea din Arad, cu onoruri militare. La ceremonia funerară au participat sute de oameni, între care şi ministrul de Interne, Mihai Fifor, transmite corespondentul MEDIAFAX.

3704 afișări
Imaginea articolului Alpinistul Zsolt Torok, înmormântat cu onoruri militare, la Arad / FOTO

Alpinistul Zsolt Torok, înmormântat cu onoruri militare, la Arad

Ceremonia de înmormântare a alpinistului Zsolt Torok a avut loc marţi, la Arad. Câteva sute de persoane, printre care rude, prieteni şi persoane care l-au admirat, s-au adunat în faţa Teatrului de Stat din Arad, unde sicriul cu trupul neînsufleţit al alpinistului a fost depus încă de duminică în holul central.

Sicriul cu trupul alpinistului a fost îmbrăcat cu un steag tricolor, Zsolt Torok având parte de o ceremonie de înmormântare cu onoruri militare, iar mai multe persoane s-au folosit de lanţuri folosite în alpinism pentru a face zgomot.

La ceremonia de înmormântare a alpinistului a participat şi ministrul de Interne, Mihai Fifor, care a citit Ordinul naţional prin care preşedintele Klaus Iohannis l-a decorat post-mortem pe Zsolt Torok pentru contribuţia adusă sportului românesc.

După slujba de înmormântare, oficiată la Teatrul de Stat din Arad, a urmat înhumarea la cimitirul Eternitatea din oraş, unde au fost trase salve de puşcă în momentul coborârii sicriului în mormânt.

Alpinistul Zsolt Török, a cărui dispariţie a fost anunţată sâmbătă dimineaţa la 112, a fost găsit mort în zona Vârfului Negoiu.

Dispariţia a fost anunţată de soţia lui, după ce acesta plecase de câteva zile singur pe munte, într-o zonă fără semnal, iar un grup de alpinişti i-ar fi găsit sâmbătă lucrurile într-un refugiu de pe munte.

Corpul alpinistului a fost coborât de salvamontişti pe jos de pe munte, în cursul nopţii de sâmbătă spre duminică.

Sicriul cu trupul alpinistului a fost depus, duminică, în holul Teatrului de Stat din Arad.

În memoria alpinistului, Parcul Copiilor din Arad va purta numele lui Zsolt Torok, au anunţat reprezentanţii Primăriei. De asemenea, marţi, preşedintele Klaus Iohannis l-a decorat post-mortem pe Zsolt Torok, cu Ordinul Naţional "Pentru Merit" în grad de Cavaler, pentru contribuţia semnificativă adusă sportului românesc.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici