Am ajuns "lideri ai spionajului mondial". Ţara tuturor serviciilor: câţi agenţi secreţi are România?

"România - liderul spionajului mondial. Nici Ceauşescu nu avea atâţia agenţi 007" titrează cotidianul italian La Repubblica, care avansează cifra de 12.000 de angajaţi ai SRI, preluată din presa românească, unde este citat Cătălin Harnagea, fost director al Serviciului de Informaţii Externe (SIE), arată "Gândul".

46 afișări
Imaginea articolului Am ajuns "lideri ai spionajului mondial". Ţara tuturor serviciilor: câţi agenţi secreţi are România?

Am ajuns "lideri ai spionajului mondial". Ţara tuturor serviciilor: câţi agenţi secreţi are România? (Imagine: Gândul)

Claudiu Săftoiu, care a condus şi el SIE timp de 5 luni, afirmă, pentru Gândul, că nu s-a discutat structura SRI în Consiliul Suprem de Apărare a Ţării, în decursul directoratului său, dar că a ajuns la urechile sale informaţia că, de fapt, cifra avansată de Harnagea ar fi mai mică decât cea reală. Iar în privinţa angajaţilor SIE, Săftoiu spune că erau 3000-3500.

Citeşte mai multe despre agenţii secreţi ai României pe www.gandul.info.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici