Ambasada SUA: Suntem siguri că Morar îşi va continua activitatea excelentă la DNA

Daniel Morar îşi va continua cu siguranţă activitatea excelentă ca procuror-şef al DNA, susţine Ambasada SUA la Bucureşti, într-un comunicat remis MEDIAFAX, adăugând că speră ca după rezolvarea crizei politice să fie desemnat un succesor calificat şi cu reputaţie ireproşabilă.

134 afișări
Imaginea articolului Ambasada SUA: Suntem siguri că Morar îşi va continua activitatea excelentă la DNA

Ambasada SUA: Suntem siguri că Morar îşi va continua activitatea excelentă la DNA (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax foto)

"Suntem siguri că Daniel Morar îşi va continua activitatea excelentă ca procuror şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie. Aşa cum a declarat de curând şi ministrul Justiţiei, (Titus Corlăţean n.r.), atunci când actuala criză politică va lua sfârşit şi situaţia va reveni la normal, vor trebui urmate procedurile adecvate de numire a unui înlocuitor pentru Daniel Morar, inclusiv obţinerea avizului obligatoriu al Consiliului Superior al Magistraturii, pentru a alege un succesor potrivit, extrem de calificat şi cu o reputaţie ireproşabilă", se arată într-o poziţie transmisă vineri MEDIAFAX de Biroul de Presă al Ambasadei SUA la Bucureşti.

Totodată, Ambasada SUA aminteşte de angajamentul asumat faţă de UE de preşedintele interimar Crin Antonescu şi de premierul Victor Ponta de a nu face nicio numire în funcţiile de procuror general şi de procuror-şef al DNA în perioada de interimat prezidenţial.

"Desigur, angajamentul asumat de preşedintele interimar şi de prim ministru faţă de Uniunea Europeană ne asigură că nu se va face nicio numire pentru funcţia de procuror general sau pentru cea de procuror sef al DNA în perioada de interimat prezidenţial", se mai menţionează în poziţia transmisă de Biroul de Presă al Ambasadei americane.

Procurorul general al României, Codruţa Kovesi, a dispus, vineri, prelungirea delegării lui Daniel Morar în funcţia de procuror şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), începând din 13 august, pentru şase luni, informează Ministerul Public.

"Prin ordin al doamnei Laura Codruţa Kövesi, Procuror General al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, din data de 03.08.2012 s-a dispus delegarea domnului procuror Daniel Marius Morar în funcţia de procuror şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie. Delegarea este dispusă începând cu data de 13 august 2012, pentru o perioadă de 6 luni, deoarece actuala delegare a domnului procuror Daniel Marius Morar va expira la data de 12.08.2012", se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Public.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici