Ambasadorul României în Thailanda a decedat în urma unui atac de cord

Ambasadorul României în Thailanda, Radu Gabriel Mateescu, a decedat, joi seară, în urma unui atac de cord, la Spitalul Payathai din Bangkok, informează MAE într-un comunicat difuzat vineri, transmiţând sincere condoleanţe familiei acestuia.

89 afișări

"Ministerul Afacerilor Externe anunţă cu regret încetarea din viaţă a domnului Radu Gabriel Mateescu (1944-2009), ambasadorul României în Regatul Thailandei. Decesul a survenit unui atac de cord, la Spitalul Payathai din Bangkok, în data de 28 mai 2009, la 17:50, ora României", se arată într-un comunicat remis, vineri, agenţiei MEDIAFAX.

MAE reaminteşte că Radu Gabriel Mateescu şi-a prezentat scrisorile de acreditare ca ambasador al României în Thailanda în octombrie 2006, adăugând că ambasadorul "a servit în această calitate cu devotament şi înalt profesionalism".

"Într-o carieră diplomatică de 40 de ani, ambasadorul Mateescu a desfăşurat o amplă activitate diplomatică şi de reprezentare, activând în ambasade ale României din Asia, Africa, Europa şi America de Nord. A îndeplinit funcţia de şef de misiune sau ambasador la oficiile diplomatice ale României din Islamabad, Ottawa, Pretoria şi Bangkok", mai arată MAE.

Ministerul precizează de asemenea că în calitate de "lingvist desăvârşit", acesta "s-a remarcat în activitatea de diplomaţie culturală şi de diplomaţie publică şi a contribuit, prin elocvenţă şi spirit pedagogic, la promovarea şi menţinerea unui standard de excelenţă profesională în rândul tinerei generaţii de diplomaţi".

"Ministerul Afacerilor Externe exprimă sincere condoleanţe pentru această pierdere neaşteptată şi se alătură cu solidaritate familiei îndurerate", conchide comunicatul citat.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici