Video Amenzile s-au mărit de 20 de ori. Unii ies cu declaraţia pentru a-şi cumpăra cafea

  • De azi, vei plăti amenzi de 20 de ori mai mari, dacă ieşi din casă fără declaraţie sau adeverinţă de la angajator
  • Amenda minimă pentru persoanele fizice a crescut de la 100 de lei la 2.000 de lei
  • Dacă vei fi amendat de Poliţie, poţi plăti jumătate din valoarea amenzii în termen de 15 zile
34690 afișări

De azi, dacă ieşi din casă fără declaraţia pe propria răspundere sau adeverinţa eliberată de la angajator rişti amenzi de 20 de ori mai mari decât până acum. Amenda minimă începe cu 2.000 de lei şi poate ajunge până la 20.000 de lei.

La intrarea şi ieşirea de pe A1, coada de maşini era enormă. În pofida noilor interdicţii, fluxul de autoturisme nu a scăzut foarte mult, dar majoritatea şoferilor opriţi pentru verificări aveau la ei declaraţiile sau adeverinţele.

Poliţiştii verifică dacă oamenii documentele necesare: „Să prezentaţi, vă rog, declaraţia şi actul de indentitate. Da, mulţumesc şi a doamnei. Da, mulţumesc”.

Filtrele de poliţie din Bucureşti verifică nu doar şoferii, dar şi trecătorii. Oamenii spun că sunt de acord cu amenzile mai aspre.

„Mi se pare normal să mărească amenzile, dar mi se pare normal să ţi se dea corect, că au fost nişte cazuri s-au dat pe reţelele de socializare, în care s-a făcut puţin abuz”, spune o trecătoare.

„Părerea mea este că foarte bine, că populaţia ar trebui să respecte ceea ce spune guvernul. Să stea cât mai mult acasă şi să iasă doar în condiţii de urgenţă”, este de părere o altă persoană.

Chiar dacă recomandarea este să stai cât mai mult în casă, unii dintre noi s-au adaptat. Ies cu declaraţia şi atunci când îşi cumpără doar o cafea, după cum ne-a declarat un trecător. Iată dialogul dintre un trecător şi poliţist.

- Deci, deplasare pentru cumpărături de primă necesitate da? Unde mergi? Ce vrei să-ţi iei?

- Cafea. Nu v-am spus?!

-Astea sunt de primă necesitate?

- Păi, dacă mama vrea cafea.

Dacă vei fi amendat de Poliţie, să ştii că poţi plăti jumătate din valoarea acesteia în termen de 15 zile.

În ultimele 24 de ore, peste 9.100 de oameni au fost amendaţi cu 11 milioane de lei, pentru că au ieşit din case fără declaraţie sau adeverinţă. Totodată, în acelaşi interval, au fost aplicate peste 700 de sancţiuni pentru nerespectarea izolării sau a carantinei. Iar de la instituirea stării de urgenţă, au fost deschise 285 de dosare penale pentru zădărnicirea combaterii bolilor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici