Video UPDATE VIDEO Noi bucăţi de oase şi urme de sânge, găsite în Casa Groazei/ Dincă a dat detalii despre incinerarea cadavrului/ Telefonul Luizei, căutat într-un lan de floarea-soarelui cu detectoare de metale

Ancheta continuă, sâmbătă, în Caracal, la casa lui Gheorghe Dincă, după ce familia Alexandrei a primit vestea că fata lor a fost ucisă. ADN-ul din oasele şi cenuşa recoltate coincid cu cele ale copilei care a sunat de trei ori la 112, pentru a fi salvată, fără succes.

29147 afișări

UPDATE 20:33: DIICOT: Profilul ADN aparţine victimei cu o probabilitate de peste 99,9%

Procurorii DIICOT au anunţat, sâmbătă, că analiza antropologică a demonstrat că fragmentele de oase şi dinţi găsite în casa inculpatului Gheorghe Dincă provin de un singur schelet, iar analizele genetice au indicat că profilul ADN apaţine victimei în proporţie de peste 99,9%

Purtătorul de cuvânt al DIICOT, Mihaela Porime, a declarat, sâmbătă, că cele două rapoarte, unul antropologic şi unul al materialului genetic, au fost ataşate la dosarul crimelor din Caracal.

„Din raportul de expertiză medico-legală antropologic, efectuat asupra fragmentelor oaselor şi dinţilor, fragmentelor găsite la domiciliul inculpatului cu ocazia percheziţiei domiciliare efectuate la data de 27 iulie 2019, s-a concluzionat că aceste fragmente provin de la scheletul unei singure persoane de sex feminin, cu vârsta cuprinsă între 15 şi 17 ani, la data decesului. De asemenea, au sosit şi constatările preliminare ale expertizei genetice judiciare având ca obiect stabilirea profilului genetic al probelor ridicate cu ocazia cercetărilor la faţa locului de la domiciliul inculpatului. Analiza genetică a elementelor dentare a condus la evidenţierea unui profil ADN unic, aparţinând unei singure persoane de sex feminin. Profilul ADN feminin aparţine victimei cu probabilitate de peste 99,9%”, a spus Mihaela Porime.

Alexandru Cumpănaşu, unchiul Alexandrei, a anunţat încă de vineri seară că ADN-ul din oasele găsite la domiciliul lui Gheorghe Dincă şi analizate de INML este al fetei. Tot atunci, ministrul Justiţiei a anunţat familia.

UPDATE 20:17: DIICOT: Telefoanele lui Gheorghe Dincă au fost ridicate pentru expertiză

Trei telefoane care îi aparţin lui Gheorghe Dincă au fost ridicate şi urmează să fie expertizate, a declarat, sâmbătă seara, Mihaela Porime, purtătorul de cuvânt al DIICOT.

Întrebată, sâmbătă seara, într-o conferinţă de presă la Caracal, ce s-a întâmplat cu telefoanele lui Gheorghe Dincă, Mihaela Porime, purtătorul de cuvânt al DIICOT a spus că acestea au fost ridicate pentru expertiză.

„Au fost ridicate şi s-a dispus o expertiză informatică, vor fi expertizate la Bucureşti”, a spus Porime.

De pe unul dintre telefoanele lui Gheorghe Dincă ar fi sunat şi Alexandra, de trei ori la 112, joi, în 25 iulie, pentru a spune că a fost răpită, sechestrată şi violată, fără a fi, însă, salvată.

De asemenea, în aceeaşi zi, Gheorghe Dincă ar fi fost într-un centru comercial din Craiova, unde a încărcat o altă cartela telefonică, acesta fiind surprins pe camerele de supraveghere.

UPDATE 20:15: DIICOT: Cercetarea de sâmbătă a vizat fixarea prezenţei Luizei la domiciliul lui Dincă

Anchetatorii au încercat, în urma cercetărilor de sămbătă, să identifice probe şi indicii potrivit cărora Luiza, cealată fată dispărută în Caracal, ar fi fost la domiciliul lui Gheorghe Dincă. Surse judiciare arată că procurorii au ridicat urme biologice de pe un calendar şi o pereche de pantaloni.

„Cercetarea la faţa locului a fost întreruptă şi reluată azi (sâmbătă, n.r.) şi a vizat fixarea prezenţei Luizei la domiciliul inculpatului. Umează ca specialiştii să efectueze aceste teste, am vizat în special fixarea Luizei la domiciliul inculpatului”, a declarat Mihaela Porime, purtătorul de cuvânt al DIICOT.

Potrivit unor surse judicare, anchetatorii au găsit, sâmbătă, la domiciliul lui Gheorghe Dincă, urme biologice pe un calendar şi pe o pereche de pantaloni.

„Urmărim orice pistă, căutăm. (...) Inculpatul a recunoscut faptele de fiecare dată şi la ultima audiere a dat noi indicii”, a mai spus Porime.

Anchetatorii au finalizat, sâmbătă seara, cercetările din lanul de floarea-soarelui, unde au căutat telefonul Luizei, fata dispărută în aprilie şi despre care Gheorghe Dincă a spus că a ucis-o. Telefonul era proba care l-ar fi incriminat direct pe Dincă, pe lângă declaraţia sa.

UPDATE 19:38: Anchetatorii nu au găsit telefonul Luizei, probă ce îl incrimina direct pe Dincă,pe lângă declaraţie

Anchetatorii au finalizat, sâmbătă seara, cercetările din lanul de floarea-soarelui, unde au căutat telefonul Luizei, fata dispărută în aprilie şi despre care Gheorghe Dincă a spus că a ucis-o. Telefonul era proba care l-ar fi incriminat direct pe Dincă, pe lângă declaraţia sa.

Surse judiciare au declarat, pentru MEDIAFAX, că zece ofiţeri au căutat telefonul Luizei într-un lan de floarea-soarelui, cu două aparate de căutare metal.

Locul a fost cel indicat de Gheorghe Dincă. Acesta le-a spus că a arucnat telefonul din maşină în acea zonă, în apropierea unei parcări.

După mai bine de o oră de verificări, ofiţerii s-au retras, fără să fi găsit telefonul fetei, care ar fi fost singura probă directă ce ar fi dus la incriminarea lui Gheorghe Dincă, pe lângă propria declaraţie.

Sursele citate au precizat că în timpul audierilor, Gheorghe Dincă pare că vrea să colaboreze, dar nu dă indicii foarte clare.

Gheorghe Dincă le-a spus, încă de duminică, anchetatorilor, că le-a ucis atât pe Alexandra, cât şi pe Luiza.

UPDATE 18:30: Alte fragmente osoase şi urme de sânge, găsite de anchetatori în casa lui Gheorghe Dincă

Alte fragmente osoase şi probe biologice au fost recoltate, sâmbătă, în urma cercetărilor efectuate de anchetatori la locuinţa lui Gheorghe Dincă, din Caracal. Surse judiciare au declarat, pentru MEDIAFAX, că este vorba de haine de damă şi posibile urme de sânge.

Surse din anchetă au declarat, sâmbătă, că au fost recoltate din locuinţa lui Gheorghe Dincă alte fragmente osoase care vor fi expertizate, precum şi haine de femeie, cu posibile urme de sânge.

Cele mai multe dintre probele adunate sâmbătă ar fi biologice.

Şi hainele de damă găsite în locuinţa lui Dincă au urme biologice pe ele, au precizat sursele citate.

În ceea ce priveşte beciul cu arhitectură complicată, acesta ar fi, de fapt, o rampă pentru maşini, unde erau puse autoturismele în timp ce Dincă lucra sub ele. Beciul nu a fost încă verificat, deoarece nu ar fi informaţii, la acest moment, că fetele ar fi fost ţinute acolo.

UPDATE 17:42: Anchetatorii caută, sâmbătă, noi probe în cazul crimelor din Caracal într-un lan de floarea-soarelui pe marginea drumului care leagă Caracalul de Craiova. Oamenii legii se folosescde detectoare de metal şi au luat la pas terenul de la marginea şoselei.

Surse judiciare au declarat, pentru MEDIAFAX, că în lanul de floarea sorealui este căutat telefonul Luizei, pe care Gheorghe Dincă ar fi declarat că l-a aruncat în acel loc.

La căutări participă şi familia Luizei. Unul dintre apropiaţii fetei dispărute în aprilie crede că este foarte târziu să se facă acest lucru.

„Caută telefonul fetei. Nici nu au ajuns până aici, eu vă garantez că nu a ajuns aici. Îl caută degeaba. După patru luni de zile caută telefonul fetei aici. De ce nu l-au căutat cu o săptămână – două după, după patru luni de zile ce să mai găsească?”, spune un apropiat al familiei Luizei, care participă la căutări.

Anterior, anchetatorii au terminat percheziţiile la casa lui Gheorghe Dincă din Caracal, în cea de-a doua zi de căutări, după ce ancheta a fost preluată de structura centrală a DIICOT.

Probele au fost preluate de anchetatori şi duse la sediul Poliţiei Caracal.

Percheziţiile în casa în care Gheorghe Dincă susţine că a comis crimele au fost reluate vineri de procurorii DIICOT, împreună cu experţii criminalişti.

După prima zi de căutări, anchetatorii au ridicat oase, despre care nu se ştie dacă sunt de origine umană sau animală, precum şi probe biologice. Fragmentele osoase urmează să fie analizate din punct de vedere genetic şi antropologic.

Vineri, în cadrul anchetei, au fost găsite în parcul din Caracal cartela SIM şi telefonul Alexandrei. La aceste din urmă probe, anchetatorii au fost duşi chiar de către Gheorghe Dincă.

Căutările vor fi reluate, cel mai probabil, duminică.

UPDATE 17:29: Probele ridicate de DIICOT din casa lui Dincă au fost duse la Poliţia Caracal

Percheziţiile la casa lui Gheorghe Dincă din Caracal s-au încheiat, în cea de-a doua zi de căutări, după ce ancheta a fost preluată de structura centrală a DIICOT. Probele au fost preluate de anchetatori şi duse la sediul Poliţiei Caracal.

Anchetatorii au preluat probele găsite, sâmbătă, în timpul căutărilor din casa şi curtea lui Gheorghe Dincă şi le-au dus la Poliţia Caracal. Tot acolo a fost dus şi Gheorghe Dincă, cel care a recunoscut că le-a ucis pe Alexandra şi Luiza.

Percheziţiile în casa în care Gheorghe Dincă susţine că a comis crimele au fost reluate vineri de procurorii DIICOT, împreună cu experţii criminalişti.

După prima zi de căutări, anchetatorii au ridicat oase, despre care nu se ştie dacă sunt de origine umană sau animală, precum şi probe biologice. Fragmentele osoase urmează să fie analizate din punct de vedere genetic şi antropologic.

Vineri, în cadrul anchetei, au fost găsite în parcul din Caracal cartela SIM şi telefonul Alexandrei. La aceste din urmă probe, anchetatorii au fost duşi chiar de către Gheorghe Dincă.

Căutările vor fi reluate, cel mai probabil, duminică.

UPDATE ORA 16:31: Poliţiştii care au intervenit în cazul Caracal au fost audiaţi de procurorii Secţiei de anchetă

Mai mulţi poliţişti care au intervenit în cazul dispariţiei Alexandrei au fost audiaţi, sâmbătă, de procurorii Secţiei pentru anchetarea magistraţilor, care au deschis dosar penal pentru abuz în serviciu.La plecare, aceştia au precizat doar că au fost audiaţi ca martori şi nu pot oferi alte detalii.

Mai mulţi poliţişti au fost audiaţi, în cursul zilei de sâmbătă, de procurorii Secţiei pentru anchetarea magistraţilor.

Aceştia au refuzat să dea declaraţii în faţa jurnaliştilor, însă au precizat că au fost chemaţi ca martori.

Procurorii Secţiei pentru anchetarea magistraţilor au început urmărirea penală in rem, faptele cercetate fiind abuz în serviciu în cazul de la Caracal, privind modul cum oamenii legii au instrumentat dosarul.

Anchetatorii au efectuat audieri şi au ridicat documente de la poliţie, parchet şi instanţă.

UPDATE ORA 15:57: Avocatul lui Gheorghe Dincă, detalii şocante despre mărturiile clientului: A spus că a pus-o în picioare

Claudiu Lascoschi, avocatul din oficiu al lui Gheorghe Dincă, desemnat de Baroul Bucureşti, după ce cauza a fost mutată la DIICOT Bucureşti, spune că la audieri criminalul a recunoscut că a pus cadavrul întreg în butoiul unde apoi l-a incinerat.

"El a declarat că a incinerat-o pe Alexandra, că au rămas resturi, că nu s-au topit tot, e altă dicuţie. A precizat că a pus-o netranşată, a pus-o în perioare în acel butoi", a declarat avocatul din oficiu a lui Gheorghe Dincă, Claudiu Lascoschi, la Antena 3.

"Nu poti arde un corp dacă nu este tranşat, aşezat în bucăţi. Dacă s-ar fi degajat o astfel de căldură, nu mai rămânea niciun pic de ADN, pentru că la o astfel de temperatură nu mai trăieşte niciun fel de celulă. Sunt chestii ilogice din punct de vedere tehnic", a afirmat şi Tonel Pop, avocatul familiei Luizei.

Acesta din urmă şi-a arătat nemulţumirea cu privire la faptul că familia Luizei nu a fost oficial informată de vreun rezultat al comparaţiei dintre ADN-ul luat de acasă de la fată şi cel găsit în casa groazei.

UPDATE ORA 15:14: Avocatul lui Gheorghe Dincă: El a crezut că Luiza şi Alexandra sunt prostituate

Apărătorul lui Gheorghe Dincă, Claudiu Lascoschi, a declarat că bărbatul a susţinut, la audieri, că a crezut că Luiza şi Alexandra sunt prostituate şi a recunoscut că a întreţinut relaţii sexuale cu fetele.

„Şi-a menţinut declaraţiile, a dat indicii pentru a se lămuri cazul. (...) Nici Luiza, nici Alexandra nu erau prostituate. El a crezut că sunt prostituate. Asta a fost în mintea lui. (...) A recunoscut că a întreţinut relaţii sexuale (cu fetele, n.r). Susţine că sunt doar două victime” a declarat apărătorul lui Gheorghe Dincă, Claudiu Lascoschi, la Digi24.

Gheorghe Dincă, bărbatul care a recunoscut două crime, a fost adus, sâmbătă, la locuinţa sa din Caracal, unde participă, alături de procurorii DIICOT, la cercetările din Casa Groazei.

Între timp, familia Alexandrei a aflat că ADN-ul fetei coincide cu cel din oasele şi cenuşa recoltate.

CITEŞTE ŞI: Avocatul lui Gheorghe Dincă: Spune că Luiza a fost de acord să-l însoţească. Nu susţine că a incinerat-o
 

UPDATE ORA 11:28 - DIICOT anunţă, oficial, că ADN-ul din oasele de la casa lui Dincă este al Alexandrei

DIICOT anunţă, oficial, că în urma analizelor INML a oaselor ridicate de la domiciliul lui Gheorghe Dincă, a rezultat profilul genetic al unei singure persoane, respectiv al Alexandrei Măceşanu.

CITEŞTE ŞI: Alexandru Cumpănaşu, unchiul Alexandrei, cere expertiză internaţională a oaselor găsite în casa groazei din Caracal: Nu cred nimic din poveste

„Precizăm că, în urma analizelor de laborator ale probelor ridicate, efectuate până în prezent, a rezultat profilul genetic al unei singure persoane, respectiv Măceşanu Alexandra Mihaela, concluzie fundamentată ştiinţific pe compararea acestui profil genetic determinat cu profilul genetic determinat al părinţilor Alexandrei. Concluzia ne-a fost comunicată aseară, 2 august, de către reprezentanţi ai INML, urmând ca astăzi să ne fie transmis şi raportul specialiştilor conţinând aceleaşi date”, informează DIICOT, printr-un comunicat de presă.

Concluzia expertizei nu este o informaţie confidenţială în cadrul urmăririi penale, ci este o informaţie de interes public, care trebuia comunicată familiei Alexandrei, care a fost de îndată anunţată, „din respect şi compasiune faţă de suferinţa pe care o resimte, având in vedere şi solicitarea acesteia in acelaşi sens, respectiv de a nu lua cunoştinţă din alte surse de informare”.

„În raport de această concluzie, urmărirea penală continuă cu certitudine, între altele şi pentru infracţiunea de omor calificat”, se mai arată în informarea DIICOT.

Alexandru Cumpănaşu, unchi al Alexandrei, a anunţat, sâmbătă dimineaţă, că va solicita o expertiză internaţională a rămăşiţelor identificate la Caracal.

Ministrul Justiţiei a anunţat familia fetei.

UPDATE ORA 9:10 - Gheorghe Dincă a ajuns la Casa Groazei din Caracal şi participă la cercetări

Gheorghe Dincă, bărbatul care a recunoscut două crime, a ajuns, sâmbătă, la locuinţa sa din Caracal, unde participă, alături de procurorii DIICOT, la cercetările din Casa Groazei. Între timp, familia Alexandrei a aflat că ADN-ul fetei coincide cu cel din oasele şi cenuşa recoltate.

Cercetările la Casa Groazei din Caracal, unde Gheorghe Dincă a recunoscut că le-a ucis pe Alexandra şi pe Luiza au fost reluate, sâmbătă, după ce, în timpul nopţii, familia fetei de 15 ani a fost anunţată, de ministrul Justiţiei, că ADN-ul copilei a fost identificat în oasele şi cenuşa recoltate.

Sâmbătă, procurorii DIICOT, împreună cu experţii criminalişti, vor cerceta fiecare loc din curtea lui Gheorghe Dincă, urmând ca apoi să verifice cu atenţie şi casa.

Tot sâmbătă, vor fi verificate şi gropile acoperite cu beton, din curtea lui Dincă, pentru acest lucru fiind aduse utilaja şi aparatură speciale.

Alexandru Cumpănaşu a declarat, vineri seara, că familia Alexandrei a fost sunată de ministrul Justiţiei, Ana Birchall, care a transmis că ADN-ul din oasele găsite în butoi, la domiciliul lui Gheorghe Dincă şi analizate de INML este al fetei.

CITEŞTE ŞI: Alexandru Cumpănaşu, unchiul fetei din Caracal: ADN-ul din oase este al Alexandrei

Astfel, se confirmă ceea ce Gheorghe Dincă declarase încă de duminică, şi anume că a ucis-o pe Alexandra.

Încă de vineri, surse din Institutul Naţional de Medicină Legală „Mina Minovici" au declarat pentru MEDIAFAX că rezultatele expertizei antropologice, finalizate vineri, arată că oasele ridicate de la casa lui Gheorghe Dincă din Caracal aparţin unei fete cu vârsta între 15 şi 17 ani.

Ancheta continuă, sâmbătă, pentru a stabili exact ce s-a întâmplat, dar este analizată şi posibilitatea de a exista mai multe victime, mai ales că Dincă a spus că a ucis-o şi pe Luiza.

În probele recoltate şi analizate până în prezent, la 11 zile de la dispariţia Alexandrei, s-a identificat, deocamdată, un singur ADN, cel al fetei de 15 ani.

DIICOT Structura Centrală, poliţişti din cadrul Serviciului Omoruri din Poliţia Capitalei, a Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate, a Institutului Naţional de Criminalistică, precum şi ofiţeri din cadrul Serviciului Criminalistic din Poliţia Capitalei încearcă, de vineri, să adune probe pentru a afla ce s-a întâmplat în Casa Groazei.

Alte probe adunate, vineri, din casa lui Gheorghe Dincă urmează să fie analizate. Este vorba de alte oase, despre care nu se ştie dacă sunt de origine umană sau animală, precum şi probe biologice. Fragmentele osoase urmează să fie analizate din punct de vedere genetic şi antropologic.

Vineri, în cadrul anchetei, au fost găsite în parcul din Caracal cartela SIM şi telefonul Alexandrei. La aceste din urmă probe, anchetatorii au fost duşi chiar de către Gheorghe Dincă.

Căutările s-au încheiat, vineri, în jurul orei 18 şi reluate sâmbătă, la prima oră, întrucât anchetatorii spun că au sectorizat zonele şi fiecare este verificată de echipe complexe.

În curtea lui Gheorghe Dincă urmează să fie verificate şi gropile betonate, fiind aşteptate utilaje pentru a se putea realiza acest lucru.
Dincă, suspect principal în acest caz, a participat, vineri, la cercetări şi a rămas la Caracal pentru a participa şi sâmbătă, acesta nemaifiind dus în Arestul Central.

În timpul celor nouă ore de audieri de la DIICOT, în timpul nopţii de joi spre vineri, Gheorghe Dincă ar fi oferit noi detalii despre faptele comise.

Anterior, procurorul-şef DIICOT Felix Bănilă, sub cordonarea directă a căruia se află instrumentarea cauzei, preciza că anchetatorii l-au întrebat pe Gheorghe Dincă ce a făcut cu cadavrele după ce le-a ucis, acesta devenind confuz şi spunând că iniţial a aruncat corpul fetei de 15 ani în Olt, apoi şi-a schimbat declaraţia, spunând că l-a aruncat de fapt în Dunăre.

Alexandra Măceşanu (15 ani) a dispărut, miercuri, 24 iulid, după ce a luat o maşină de ocazie. În acelaşi mod a dispărut în aprilie 2019 şi Luiza Melencu (18 ani). Suspectul, Gheorghe Dincă, a fost identificat abia vineri, 26 iulie, după ce Alexandra a sunat, joi, de trei ori la 112 pentru a-şi anunţa răpirea. Dincă şi-a recunoscut duminică faptele şi a spus le-a omorât pe fete şi că a ars cele două cadavre.

La scurt timp după apariţia cazului Caracal au început speculaţiile cu privire la o posibilă reţea mai amplă, din care ar face parte şi Gheorghe Dincă.

Astfel, o femeie din Caracal a povestit, marţi, corespondentului MEDIAFAX, refuzând să fie filmată, că la locuinţa lui Dincă a fost văzută de mai multe ori o maşină de lux condusă de o femeie. Tânăra a auzit prin Caracal că femeia care conduce maşina de lux este cea care „atrăgea fetele” şi le ducea la Dincă. Aceeaşi tânără spune că localnicii sunt cu toţii convinşi că Dincă nu făcea faptele singur, dar nu vor vorbi niciodată. De teamă.

De asemenea, un om de afaceri din Arad, care o cunoaşte pe fiica lui Gheorghe Dincă spune că aceasta le-ar fi propus unor italieni să le ducă fete pe un domeniu de vânătoare. Acesta spune că unii investitori italieni sunt dispuşi să dea declaraţii în acest sens.

Daniela Dincă, fiica lui Gheorghe Dincă, a declarat, vineri, pentru MEDIAFAX, că nu are legătură cu faptele tatălui ei, nici cu traficul de persoane şi va face declaraţii în faţa anchetatorilor atunci când va fi solicitată.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici